1. איפה אנחנו עומדים בהשוואה לעולם בצריכת גבינות? "צריכת הגבינות הקשות במערב אירופה, במיוחד בצרפת, ספרד, איטליה ושווייץ, גדולה משמעותית מבישראל. זה עניין של מסורת — בצרפת ייצור גבינות הוא כמו דת. בגבינות הרכות, לעומת זאת, הצריכה בישראל גבוהה מבאירופה".
2. האם התחושה שהישראלים הפכו לאניני טעם בכל מה מה שנוגע לגבינות נכונה? "אפשר לומר שהישראלים למדו לאכול גבינות קשות ואנינות מחלב עיזים וכבשים — למרות שאנחנו עדיין בפיגור לעומת אירופה".
3. הישראלים מתחילים לעבור לגבינות שמנות? "קשה לתת תשובה חד-משמעית, אבל בגלל הפופולריות של התזונה הקטוגנית ושיטות הרזיה שמבוססות על גבינות קשות עם אחוזי שומן גבוהים, שגורמות לשובע מהיר בהשוואה לפחמימות — יש שינויים בהרגלי הצריכה".
4. מה הטרנדים המובילים בענף מוצרי החלב? "למרות הגידול בתחליפי החלב — אגוזים, שקדים וכו' — יש עדיין גידול ריאלי בצריכת גבינות איכות. גם בענף הגלידות שמבוסס בעיקר על מייצבים ושומן צמחי, יש דרישה לגלידות איכות מחלב ושמנת שהן טעימות משמעותית מגלידות תעשייתיות".
5. אילו עוד שינויים אתה מזהה אצל הישראלים? "הישראלים למדו ליהנות מפלטת גבינות בשילוב יין או בירה גם כקינוח לאחר הארוחה. זה נפוץ יותר ויותר בהשוואה לעבר".









