מצרכים לארבעה סועדים:
תבנית 20x30 ס"מ 300 גרם פסטה פנה או ריגטוני 1 מכל גבינה לבנה 9% (250 גרם) 1 מכל קוטג' (250 גרם) 1 ביצה 1 שקית פטריות מיובשות (עדיף שמפיניון) מושרות לפי ההוראות, סחוטות וקצוצות 200 גרם גבינת צ'דר מגוררת מלח פלפל שחור.
1 צפייה בגלריה
yk14375729
yk14375729
(מאפה הפסטה. יש גם גרסה דיאטטית | צילום: אסף רונן)
לציפוי פריך (אופציונלי):
חצי כוס פירורי לחם (עדיף מסוג פנקו) חצי כוס אגוזי מלך טחונים גס 2 כפיות עלי תימין מלח פלפל 5 כפות שמן זית.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מבשלים את הפסטה שתיים-שלוש דקות פחות מדרגת אל-דנטה ומסננים היטב. מערבבים היטב את כל יתר החומרים בקערה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
3. מעבירים לתבנית משומנת ואופים 35 דקות עד שהמאפה מתייצב ומשחים חלקית.
אם רוצים ציפוי פריך – מערבבים בקערה חצי כוס פירורי לחם מסוג פנקו, חצי כוס אגוזי מלך טחונים גס (או עוד פירורי לחם), שתי כפיות עלי תימין, מלח, פלפל וחמש כפות שמן זית, מערבבים, מפזרים על המאפה כחמש דקות לפני תום האפייה ואופים עד שהפירורים זהובים.
לגרסה דיאטטית יותר משתמשים בגבינה לבנה 5%
עוד מתכונים – בערוץ האוכל של ynet