את הספר Foods of Tuscany הגיש לי כמתנה חמי האהוב כגמלאי חיל האוויר האמריקאי, שהתנדב כדי להציל ככל שאפשר חלק מיהודי אירופה. הוא שהה בסיציליה, בטוניס ובמרוקו ונאלץ להתגונן בחירוף נפש מול הנערות היהודיות בארצות אלה ומול אבותיהן. כולם הציעו לו, ליהודי יפה התואר עם כנפי הטייס, נישואין ומהר. בינתיים פיטמו אותו כולם, ובמיוחד האמהות המשתוקקות, השכם וערב במעדני המגרב. אייק, אותו אהבתי מן הרגע הראשון בו נפגשנו, קיווה מאוד שאיצמד לספר הזה ואדלה משם פנינים שיגיעו לצלחתו. אלא שחמותי עשתה קסמים מרהיבים מאלה במטבח הלדינו שלה, ומתכוני הספר היו ארוכים מנשוא. כן, רק אחרי שנבלעתי בספריית איטליה השופעת שלי הבנתי שיש בעיה קטנה, אך ענקית. המתכון האיטלקי, כמו הבישול האיטלקי, ארוך מטבעו. הוא רק מעמיד פנים שהוא קצר, רענן ואנרגטי. אם המתכון מציין שההכנה קצרה וקלילה, תהיו סקפטיים או שתזמינו בוולט, כולל המון תוספות. אחרת עלולים אתם להתייאש. בשלנים עם נטייה איטלקית כבר רגילים.
מדור זה, אינו חנון ורחום ולכן חלק מן המדורים שפורטו כאן קוצרו בזעם על ידי. הזמנים קשים ולא זה הזמן להמיט עליכם מתכוני 30 חומרים בארבע שעות הכנה. לא יקרה.
אז הנה מעדן אטריות, המשלב ברוטב שלו עגבניות בשלות ומתוקות, מרוסקות עם פלפלים טריים ואפשר גם את המשומרים והמתוקים הטורקיים מתוצרת Sera. אני מכינה את המנה הזו עד היום, עם הקיצורים הנדרשים.
× × ×
פפרדלה בפלפלים מתוקים ועגבניות
מה צריך?
חצי כוס שמן זית
צנצנת שלמה של פלפלי Sera גדולים ומגולענים קצוצים בתוך רוטב השימור שלהם
קילו עגבניות בשלות ומתוקות קצוצות או מרוסקות
רבע כוס דבש
כוס עלי ריחן קצוצים
שיני שום קלופות וקצוצות (מעט או הרבה - לטעמכם).
מה עושים?
1. נטגן בסיר גדול ובו חצי כוס שמן זית את פלפלי Sera והעגבניות. ניצוק פנימה רבע כוס דבש וכוס עלי ריחן קצוצים
נתבל במלח, כף פפריקה מתוקה או חריפה ושום ונבשל כחצי שעה.
2. בסיר נפרד נבשל חצי ק"ג פפרדלה, שבורים לשניים. נביא לרתיחה, נכסה, נבשל 7-10 דקות וכשהפסטה אל-דנטה נוסיף אותה אל הרוטב המתקתק.
3. מתקנים תיבול: עוד מעט מלח, עוד קורט דבש ואולי כמה עלי סלרי שטופים וקצוצים.

סלט אבוקדו, פרמזן ופרחי ברוקולי

הכרנו את הסלט המקסים הזה במסעדה קטנה בעיר סיינה. למרות שהוא מכיל ברוקולי, סלט זה אוהב מאוד קיץ. לפני שמתחילים, ודאו ששמתם יד על אבוקדו בשל ורך אבל ללא כתמים בבשרו.
מה צריך?
שלושה אבוקדו בשלים מזני האס או אטינגר
תפרחות של ברוקולי גדול
לתחמיץ
חצי כוס רוטב בלסמי
2/3 כוס שמן זית כתית
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף גרידה דקיקה מקליפת הלימון
150 גרם גבינת פרמזן חתוכה דק בקולפן ירקות
מה עושים?
1. חוצים את האבוקדו, קולפים בקולפן ירקות.
2. חולטים את תפרחות הברוקולי כעשר דקות, מסננים וממליחים.
3. מסדרים פרוסות קטנות של אבוקדו על קערת הגשה שטוחה.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעט ממנו על פרוסות האבוקדו, לבל ישחירו.
5. מניחים על פרוסות האבוקדו את תפרחות הברוקולי ומניחים קנקן רוטב במרכז השולחן.