מצרכים לארבעה סועדים:
• 3 גזרים קלופים וחתוכים גס • 2 קולרבים קלופים וחתוכים גס • 4 מקלות סלרי חתוכים גס • 2 ראשי שומר פרוסים דק • 1 פלפל אדום מתוק או שושקה חתוך גס • 1 לימון לא קלוף חתוך לקוביות קטנות • 1 פלפל ירוק חריף • מלח • 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ לימון סחוט טרי • 2-3 כפות שמן זית.
אופן ההכנה:
• מניחים בקערה את הירקות החתוכים, מפזרים מלח ומערבבים היטב. יוצקים מעל מיץ לימון ושמן, מערבבים ומניחים לכמה דקות לספיגת טעמים.
• מערבבים שוב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים או שומרים במקרר: ככל שיעבור יותר זמן, הירקות ימשיכו להתרכך ולהחמיץ.
• לפני ההגשה אפשר לשפד על שיפודי עץ או במבוק
• עוד מתכונים – בערוץ האוכל של ynet







