מה צריך:
• 8 בצלים פרוסים דק
• 50 גרם חמאה
• 2-3 כפות שמן זית
• 1/4 מכל שמנת מתוקה לבישול/להקצפה
• מלח
• פלפל שחור
• קמצוץ אגוז מוסקט
• חופן עלי תימין
• 100 גרם גבינת עיזים או מוצרלה מגוררת
• 1 חבילה בצק עלים מופשר ומוכן לעבודה
כך עושים :
1. במחבת עם חמאה ושמן זית מטגנים בצל לאט ובסבלנות. אמור להגיע לבצל בגוון זהוב עמוק ומקורמל.
2. כאשר הבצל מקורמל, מוסיפים את התבלינים, תימין ושמנת ומבשלים עד שכל השמנת עוטפת את כל הבצל ומסמיכה.
3. מסירים מן האש ומצננים מעט. לאחר מכן מוסיפים גבינות, טועמים ומתקנים טעמים.
4. הרכבה: פותחים את הבצק ומניחים בתבנית עגולה, יוצרים טארט עם שוליים. מניחים את המלית ומשטחים.
5. את השוליים הנותרים מגלגלים כמו צמה או בורג.
6. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-25 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפה.