יערה אדל יעקובי, ממושב עגור שבמועצה האזורית מטה יהודה (דרומית לבית-שמש), החליטה לאחרונה לעזוב את עבודתה בחברה גדולה לייבוא חומרי בניין, וללכת בעקבות הלב והבטן. היא בחרה להגשים חלום קולינרי ישן, כזה שמקשר אותה לשורשים, למשפחה ולזיכרונות הילדות. ההשראה שלה היא סבא ג'מו המנוח, שניהל בית קפה בעיראק ואהב לארח ולהאכיל אנשים. כעת, בחצר המרווחת של ביתה, מגישה יעקובי ארוחה טעימה מאוד (בהזמנה מראש בלבד), הכוללת פרשנויות אישיות למנות שלמדו להכין הסבתות שלה – שעלו לארץ מעיראק ומכורדיסטן. מה בתפריט? מגוון קובות, אורז עשיר, קציצות וסלטים. את סלט הירקות הקצוץ דק-דק מכין אביה, גרשון, שמפליא לתבל ולספר סיפורים משעשעים מעברו בצבא ובמשטרה. ולצידם, מגיע סיר הממולאים המופלא של אמא מרגלית. מחיר הארוחה: 120 שקל לסועד. לממהרים: יעקובי מציעה גם ערכת תבשילים לקחת הביתה, ב-180 שקל.
יערה אדל יעקובי, משק 28, מושב עגור. 054-6796767
1 צפייה בגלריה
yk14385602
yk14385602
(צילום: ליהי רוזנברג ותיירות מטה יהודה)