אחרי 608 ימים: קיבוץ ניר עוז הודיע אתמול כי חולצו מרצועת עזה גופותיהם של החטופים החללים גדי חגי (73) וג'ודי ויינשטיין חגי (70), שנחטפו מניר עוז ב-7 באוקטובר.
בני הזוג נחטפו יחד מהקיבוץ, שנחשב לסמל ההפקרה, בבוקר הטבח. כחודשיים וחצי לאחר מתקפת חמאס נודע כי גדי נרצח ב-7 באוקטובר, שבוע לאחר מכן הודיעו בקיבוץ גם על הירצחה של בת זוגו ג'ודי. השניים הותירו אחריהם ארבעה ילדים ושבעה נכדים.
1 צפייה בגלריה
yk14397060
yk14397060
(הותירו ארבעה ילדים ושבעה נכדים. ג'ודי ויינשטיין־חגי וגדי חגי ז"ל)
מדובר במבצע חשאי שבו רב הנסתר על הגלוי, במסגרתו חילצו צה"ל והשב"כ את גופותיהם של גדי וג'ודי ז"ל ממרחב חאן-יונס. מידע מודיעיני מדויק של שב"כ, אמ"ן וצה"ל הוא שאיפשר את המבצע המורכב. גדי נשא אזרחות אמריקאית, וג'ודי – אזרחות כפולה אמריקאית-קנדית. השניים הוחזקו בידי ארגון "מוג'אהדין", תא טרור ברצועת עזה.
המידע שאיפשר את מבצע החילוץ הגיע, בין היתר, מחקירות מחבלים בשב"כ. אחד המחבלים סיפק מידע שחיזק את המודיעין למבצע. במהלך המלחמה חוקר שב"כ אלפי מחבלים שמספקים מידע על אודות איתורים קריטיים לחמאס, מידע המסייע לכוחות המתמרנים – וכמובן, כמו בסוגיה הנוכחית, מידע המסייע באיתור חטופים, חיים וחללים.
בבוקר המתקפה יצאו בני הזוג להליכה באזור, וב-07:05 התקשרה ויינשטיין לחבר קיבוץ שהוא חובש מתנדב במד"א – וסיפרה שגדי והיא נורו. הוא ניסה לשלוח אליהם אמבולנס, אבל המחבלים עצרו אותו ושרפו אותו. ילדיו של גדי זיהו בסרטון את גופתו נלקחת לעזה כבר ב-7 באוקטובר, אך הרשויות הסבירו שלא ניתן היה לקבוע את מותו אז.
ממשפחתם של גדי וג'ודי נמסר: "אנחנו מברכים על סגירת המעגל והשבתם לקבורה ראויה בבית, בישראל. אנו רוצים להודות לכוחות צה"ל ולכוחות הביטחון שעסקו במבצע החילוץ המורכב ועל כך שנלחמים כבר מעל שנה וחצי עבורנו, לכל מי שתמך, נאבק, התפלל ונלחם עבורנו ועבור כל עם ישראל. עם זאת, ליבנו לא יהיה שלם עד שלא יוחזרו כל 12 החטופים מניר עוז, וכל 56 החטופים כולם".
מקיבוץ ניר עוז נמסר: "אחרי למעלה מ-600 ימים של כאב והמתנה, הובאו במבצע צבאי גופותיהם של גדי חגי וג'ודי ויינשטיין-חגי חזרה הביתה למדינת ישראל ולניר עוז. גדי וג'ודי יובאו לקבורה לאחר שנרצחו ונחטפו בשדות ביתם, ולאחר שהמשפחה עודכנה על הירצחם בדצמבר 2023".