"אני מברך על החלטת מפכ"ל המשטרה", בירך אתמול השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "נצ"מ מועלם סבל מרדיפה מצד שירות הביטחון הכללי. אני מאמין בחפותו, ובטוח שעוד יקודם בדרגתו – כפי שראוי לאדם שפעל ביושר ובמסירות".
השוטר שעליו דיבר בן גביר הוא לא אחר מניצב-משנה אבישי מועלם, שהושעה בעקבות החשדות לשוחד שיוחסו לו בפרשת מקורבי בן גביר. המפכ"ל דני לוי החליט להחזיר אותו למשטרה, והוא יחזור כבר הבוקר לתפקיד כקצין באגף תמיכה לוגיסטית.
לפני כחודש וחצי פורסם ב"ידיעות אחרונות" כי המפכ"ל שוקל להשיב אותו לשירות. מועלם מצוי בעיצומה של חקירה פלילית בחשד לעבירת שוחד, וכן לחשד כי לא טיפל כראוי בתופעות פשיעה לאומנית בגזרת אחריותו. החקירה, המתנהלת בליווי מח"ש והפרקליטות, טרם הסתיימה וצפויה להתקבל בה החלטה במהלך החודש.
בדיון שהתנהל בחודש דצמבר אשתקד, תחת צו איסור פרסום ובדלתיים סגורות, טען מועלם כי "אני לא מכיר את בן גביר, ולא הייתה לי נגישות אליו בשנה וחצי שבהן הייתי ממלא-מקום מפקד מפלג לאומני בימ"ר".
כמה ימים לפני הדיון, שנערך כאמור בדצמבר 2024, עצרו חוקרי מח"ש את מועלם וקצין בדרגת רב-פקד שנחשב ליד ימינו בחשד לעבירות שוחד והפרת אמונים. מועלם טען בדיון כי מדובר ברדיפה שיטתית מצד בכירים בשב"כ בעקבות עימותים מקצועיים, וסירובו לשתף פעולה עם דרישות המחלקה היהודית בארגון הביון.








