השעה 7:05 לעד תיזכר ביכיני. בשעה זו ב-7 באוקטובר 2023, חדרו שמונה מחבלים מג'באליה על טנדר לשטח מדינת ישראל, במה שייגמר רצחני ומזעזע.
המחבלים - שלא הוגדרו "מחבלי נוח'בה" ולא נשאו נשקים כבדים מלבד נשק אישי ורימונים – ניהלו לחימה מחוץ ליישוב גבים, ונסוגו לאחר כמה דקות. הם המשיכו לכיוון שדרות ובדרך רצחו שמונה אזרחים, בהם מבלים שנמלטו מהנובה, רופא בכלא "שקמה" שיצא למשמרת, עובדים זרים וכבאי.
חוליית המחבלים נתקלה בשלושה אזרחים בשער המושב, ורצחה את אחד מהם, אילן אברהם ז”ל - שסירב לסייע להם. החולייה נכנסה למושב והתפצלה לשתי קבוצות שהחלו במסע הרג, הן בתוך והן מחוץ ליישוב. בסך הכל נרצחו ביכיני וסמוך ליישוב 17 בני אדם, בהם לוחם צה"ל וכבאי, וכן קצין צה”ל ולוחמת מג"ב סמ"ש רווית חנה אסייג. בסביבות השעה 10:40 נפסק מסע ההרג.
זכריה חג'בי, יושב ראש ועד יכיני לשעבר שנכדו שנרצח: "לצערי הרב איבדתי את הנכד שלי, יהונתן. אף פעם לא חשבנו שיחדרו מחבלים ליכיני אבל מסתבר שאנחנו בנקודה אסטרטגית – על כביש 34. הרבש"ץ שלנו ביקש מהצבא נשק ארוך לכיתת הכוננות – לא נענינו בחיוב. לא ראיתי שבתחקיר יש מסקנות חד-משמעיות של איך מתגברים את ההגנה".







