קשה להאמין שעל הכביש בין תרשיחא לכפר ורדים מסתתר מתחם קולינרי ועיצובי, ברמה שכמותה קשה למצוא גם בלב תל-אביב. נועה אדר יפרח ומוטי יפרח – הוא שף קונדיטור, בוגר הקורדון בלו והיא אחראית על הניהול והתפעול – הקימו את המתחם היפהפה הזה שבו ארבע חנויות. מעדנייה עם מבחר של דליקטסים מהארץ ומהעולם: גבינות ממחלבות גליליות, שימורי דגים של אורטיז, שוקולדים של ולרונה, פטריות מיובשות ותבלינים, פסטות ועוד.
התחנה הבאה היא הקונדיטוריה, שבה אפשר לקבל סחרחורת ממגוון העוגות והמאפים. הכל על בסיס חמאה, בסגנון צרפתי, נעשה במקום ומחומרי גלם איכותיים. עוגות שמרים עם מגוון מילויים, עוגות גבינה, עוגות פאי, עוגות יומולדת, שפע של עוגיות ועוד הפתעות מתוקות ויצירתיות.
1 צפייה בגלריה
yk14427261
yk14427261
(צילום: אסי חיים)
משם ממשיכים למאפייה, שם מסודרים בתוך סלים ערימות לחמי מחמצת – מקמח כוסמין, עם גרעינים ואגוזים, עם פקאן וחמוציות, פרג ובצל ומ-80% קמח מלא עם גרעיני חמנייה. בוויטרינה יש כריכים עסיסיים – עם סלט טונה וסלט ביצים, או עם מוצרלה, ארטישוק ופסטו וקרואסונים חמאתיים במילוי סלמון או ברי ולחמניות פרעצל עם מילוי מתחלף.
ויש כאן גם חנות לעיצוב הבית, גדושה בפרחים טריים ויבשים, סלי קש, כלי בית, פריטי נוי ו-וינטג' מהארץ ומחו"ל ומבחר של יינות. ברחבה מוקפת המדפים עם כלי אמייל, אפשר לשבת אחרי הליקוט במתחם, ולתגבר בסלטים טריים, קפה או מיצים טבעיים סחוטים במקום.
נועלוש, כפר ורדים, א'-ה': 8:00-17:00 לישיבה במקום; 8:00-20:00 לקנייה בחנויות. שישי: 8:00-16:00, 04-6000068