אפשר לאכול אותן קרות בכריך, לשדך להן רוטב עגבניות עדין וכמובן להגיש חמות כמנה עיקרית. את הרעננות הן חבות לתועפות קליפת לימון, ומה שקושר אותן זה תפוח אדמה מאודה (חשוב לאדות כדי לא לקבל תפוח אדמה שספח הרבה מים). תפוח האדמה גם מרגיע את הטעם הימי ותורם למרקם רך.
מצרכים לשמונה סועדים
לקציצות:
• 3 תפוחי אדמה בינוניים
• 1.5 ק"ג פילה בורי טרי ללא עור קצוץ דק
• קליפת לימון מחמישה לימונים קטנים, קצוצה דק
• 1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
• 1 כפית למון גראס קצוץ דק
• חצי כוס כוסברה קצוצה
• 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (או פחות, לפי הטעם)
• 1 כפית מלח
• 1 ביצה.
לטיגון
• 1.5 כוסות קמח מצה
• 1 כוס שמן זרעי ענבים או קנולה.
• להגשה: פרוסות לימון / חזרת.
אופן ההכנה
• מאדים תפוחי אדמה בסלסילת אידוי 20 דקות, מצננים ומגררים דק.
• מערבבים את תפוחי האדמה עם שאר החומרים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
• יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס”מ (60 גרם לקציצה) ומצפים בקמח מצה.
• מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות שתיים-שלוש דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומוכנות. כדאי לטגן קציצה אחת לניסיון, לחצות ולבדוק אם החלק הפנימי התבשל.
• מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד רוטב חזרת ופרוסות לימון
* עוד מתכונים – בערוץ האוכל של ynet







