• מצרכים לשמונה סועדים:
160 גרם קמח מלא מנופה (1 כוס + 2 כפות) / 100 גרם שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר מהיר הכנה) (1 כוס) / 100 גרם חמאה רכה / 180 גרם סוכר חום כהה (3/4 כוס) / 1 כפית תמצית וניל / 60 מ"ל חלב (רבע כוס) / 75 גרם צימוקים (חצי כוס) / 35 גרם גרעיני דלעת (שליש כוס).
• אופן ההכנה:
מערבלים קמח, שיבולת שועל, חמאה, סוכר ותמצית וניל במערבל עם וו לישה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלב ומערבלים לקבלת כדור בצק מעט דביק. מוסיפים צימוקים וגרעיני דלעת ולשים בידיים לפיזור אחיד בבצק.
מחלקים את הבצק לשניים ומגלגלים כל מחצית לגליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשלוש שעות. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ בעזרת סכין חד. מניחים בתבנית.
אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות מעט. העוגיות צריכות להיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ולהתקשות רק בצינון.
מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום
• עוד מתכונים – בערוץ האוכל של ynet







