אתמול בשעות הבוקר, אוניית מכולות של חברת צים יצאה מנמל לימסול לכיוון ישראל. על הסיפון היו אנשי צוות רפואי מבתי החולים איכילוב, שיבא (תל השומר) ורמב"ם, ששהו בחו"ל כשהחלה המתקפה באיראן, ובשל סגירת השמיים בישראל נמנעה מהם האפשרות לשוב לארץ. "כשהציעו לנו את הפתרון הזה בהתחלה, חשבנו שזה מדע בדיוני, אבל גם ידענו שאין ברירה", סיפר ד"ר אורן טנא, מנהל המערך הפסיכיאטרי במרכז הרפואי איכילוב, שהיה בין הרופאים על המשט. "המשפחות שלנו, הצוותים שלנו, המטופלים שלנו, כולם מצפים שנוביל ונפרוץ את הדרך כדי להיות פה בישראל, דווקא עכשיו. במיוחד עכשיו. אז מיד אמרנו כן, בלי להסס".
"המסע לא היה קל. הוא לקח יותר משתי יממות", הוסיף. "בהתרעה של שעות בודדות טסנו מברלין לאתונה, מאתונה ללרנקה, משם באוטובוס ללימסול, ואחרי המתנה סוף-סוף עלינו על הסיפון להפלגה של עשר שעות לנמל חיפה. זו חוויה והתרגשות שלא נשכח בחיים. אני מודה לצים שנרתמו כאן למאמץ לאומי של ממש".
כ-22 אנשי צוות רפואי מבית החולים איכילוב שהו על הסיפון. כמעט כל חברי הקבוצה רופאים שמשמשים בתפקידים בכירים באיכילוב, בהם מנהל המיון של בית החולים, מנהל החטיבה הכירורגית, רוב חברי המחלקות הפנימיות, מנהל המערך הנוירולוגי, ומנהל המערך הפסיכיאטרי. "ביום חמישי בלילה פרצה המלחמה, ובעצם הבנו שיש לנו שם קבוצה עם סגל בכיר מאוד שאנחנו זקוקים לו בבית החולים, והם לא יכולים לחזור ארצה כי השמיים סגורים”, הסבירה ליטל זנד, סגנית סמנכ”ל משאבי אנוש בבית החולים. “התחלנו לחשוב מה אנחנו יכולים לעשות. הפכנו עולמות, ולשמחתנו מצאנו פתרון. אלינו הצטרפו עוד בתי חולים ואנחנו שמחים על כך – בסוף אכפת לנו מכל מערכת הבריאות, וזה Win-Win מבחינתנו".
בהערכת המצב שנערכה שלשום במשרד הבריאות, עידכנו הגורמים המקצועיים כי הם פועלים לחילוץ צוותים רפואיים מחו"ל וכי סיימו למפות ולקבל מכלל המוסדות רשימות תעדוף, לפיהן יש כ-390 אנשי צוות רפואי בעדיפות ראשונה לחזור ארצה, וכ-315 נוספים בעדיפות שנייה.








