מצרכים לשמונה סועדים:
• 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
• 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
מעט שמן לטיגון
• 1 בצל קצוץ
• 1 גבעול בצל ירוק, חתוך דק
• חופן עלי בזיליקום
• חופן עלי אורגנו או פטרוזיליה או שמיר
• 3 כפות קמח
• 2 ביצים
• מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה:
• מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח ומבשלים את הכרובית ואת תפוח האדמה כ-30 דקות, עד שהם רכים. מסננים ומצננים.
• קוצצים את הכרובית דק ומועכים את תפוח האדמה למחית.
• מחממים כף שמן או שתיים במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
• מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
• מחממים במחבת שמן, מוסיפים את העיסה ומהדקים היטב. מטגנים על להבה גבוהה כשתי דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן כעשר דקות נוספות.
• מעבירים את הפשטידה לצלחת.
• מוסיפים למחבת מעט שמן ומחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת, כך שצידה הלא-מטוגן פונה כלפי מטה.
• מטגנים כ-15 דקות נוספות על להבה נמוכה. מוציאים ומגישים חם
• עוד מתכונים – בערוץ האוכל של ynet







