הפרסום ב"ידיעות אחרונות" אתמול הוביל לגל של פניות בבקשה לאמץ את התינוק דן (שם בדוי) שהושאר בבית החולים שבו נולד לפני ארבעה חודשים. בין הפניות המרגשות, הייתה גם תגובה של נטליה קסרוטי, אמו של קשת (21) ז"ל שנרצח במסיבת נובה.
בתגובה לפוסט בדף הפייסבוק של ynet כתבה: "איבדתי את הילד שלי המושלם בנובה. יש לי יכולת כלכלית וטכנית, ובעיקר יש לי מקום בלב ובבית לתינוק - שניתן לו חיים טובים, והוא ימלא טיפה את החלל שבלב. זאת לא מטרתנו, אך פועל יוצא. הידיים משתוקקות לחבק חיים חדשים".
הפעוט החייכן, שנולד במצב רפואי המצריך בירור – ככל הנראה תסמונת נדירה, אך מוכרת – מטופל כעת בידי הצוות ומתנדבות עמותת "חיבוק ראשון", שנמצאות בסביבתו כל שעות היממה כדי לדאוג לכל צרכיו. הן מעידות שהוא תינוק ש"מקבל ונותן המון אהבה".
מאז שנולד, משרד הרווחה ועמותת "אור שלום" מחפשים עבורו משפחה מאמצת או אומנת – אך כזו לא נמצאה בינתיים. הצוות המטפל בו מעיד שדן "אוכל בהתאם לגילו, רואה, שומע ומכיר את הדמויות הקבועות שסביבו, וישן טוב". בשל מצבו, "הוא יזדקק להמשך בדיקות, בירורים על אודות מצבו הייחודי, מעקבים וטיפולים".
"כבר ארבעה חודשים שאנחנו מחפשים עבורו מסגרת", אומרת תמימה סהר, מנהלת מערך טרום-האומנה בעמותת "אור שלום", "מגיעות אלינו משפחות מקסימות, אבל בגלל המורכבות במצבו הן לא חושבות שיוכלו לגדל אותו. בסוף יימצאו האנשים המיוחדים והנדירים שיתמסרו לגידול של דן. מספיק שנמצא משפחה אחת כזאת – עשינו את שלנו. בדרך לשם, צריך להגיע לכמה שיותר אנשים".
משפחות המעוניינות להעניק לדן חיים חדשים ולהיות לו למשפחת אומנה, מוזמנות ליצור קשר עם "אור שלום" בטלפון 8936* או בווטסאפ 051-2400312, או להיכנס לאתר העמותה ולהשאיר פרטים.











