את השיטוט באינסטגרם של הבשלנית דיאנה רחמני מומלץ לא לעשות על בטן ריקה. רחמני חושפת בפני עשרות אלפי העוקבים שלה את סודות המטבח הפרסי העשיר והטעים, ואחד הבריאים שיש – ועושה זאת תוך כדי שהיא חוזרת למסע העלייה של המשפחה לארץ בשנת 1985, לסיפורים על איראן של אז ועכשיו, והכל מתובל במנהגים, טעמים וגם הומור בריא, כולל המבטא הפרסי הנהדר שלה שנשמע כמו שירה.
"היה לי ברור שהם יירו עלינו אחרי הפסקת האש, זו הגאווה של הפרסים, הם רצו לתת את המילה האחרונה. בושה לעם פרסי והם חוגגים את הניצחון, איזה ניצחון?" היא שואלת.
את חושבת שהעם האיראני יתקומם?
"אני כל כך מאוכזבת מהם. ישראל פוצצה את שערי בית הסוהר הכי אפל באיראן, שם מענים את כל מתנגדי המשטר, פתחו לכם את הדלת, צאו לרחובות ותעשו משהו. אבל הם מפחדים, מאוד מפחדים, וזה ברור. יש לי את התקווה שזה עוד יקרה. ישראל ואמריקה נתנו את הפוש, עכשיו העם האיראני צריך להתעורר ולהמשיך מפה, כי אי-אפשר לחיות בדיכוי הזה".
רחמני, אמא לחמישה וסבתא לתשעה נכדים, גרה בנתניה, ואת הגעגועים מתרגמת לאוכל הפרסי המעולה שהיא חוקרת והופכת את המתכונים לבריאים יותר, עם פחות שמן וסוכר.
בישראל אוהבים את האוכל הפרסי?
"מאוד. לא ידעתי עד כמה. חשבתי שרק איראנים אוהבים את האוכל שלהם, אבל אני עושה סדנאות ואנשים באים מכרמיאל, מאשקלון, מבאר-שבע, אפילו לוקחים מלון בנתניה ובאים אליי לסדנה, כל כך רוצים את הטעמים שלנו. האוכל הפרסי מבוסס על המון ירק, הוא לא מתובל מדי ולא שמן מדי ולכן מאוד בריא. התבלינים שלנו הם מלח, פלפל, כורכום, כמון וזעפרן, וכל אחד מהם הוא גם תבלין מרפא. למשל, אם שותים על הבוקר מים עם כורכום, פלפל שחור וחצי לימון, זה גם מנקה את הכבד וגם מוריד שומן בטני, או קחי את מי ורדים שאנחנו מאוד אוהבים: שמים שתי כפות מי ורדים בכוס מים ושותים את זה, ולאט-לאט הגוף נרגע ומוריד סטרס ועצבים".
שיריני נח'ודצ'י (شیرینی نخودچی)
עוגיות חומוס פרסיות מסורתיות, שמקורן בעיר קזווין (قزوین) ונחשבות לאחד מהקינוחים הפופולריים ביותר באיראן, במיוחד בתקופת חג הנורוז. נימוחות וטעימות.
מה צריך?
• 2 כוסות קמח רגיל
• כוס אבקת חומוס קלוי (ניתן לרכש בחנויות תבלינים או בחנויות טבע)
• 1/2 כפית אבקת הל
• 3/4 כוס אבקת סוכר
• כוס שמן
• 4 כפות מי ורדים
• פרג לקישוט
כך עושים:
1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת החומוס, ההל ואבקת הסוכר.
2. מוסיפים את השמן ומי ורדים ולשים ביד, עד שמתקבל מרקם של פלסטלינה (אם עדיין לא התגבש צריך להוסיף עוד קצת שמן).
3. קורצים כדורים בערך בגודל של כדור פינג-פונג, מועכים מעט באמצע ומפזרים פרג מעל.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-20 דקות.
בתיאבון ג'ונאם!







