הפוליטיקה ניצחה את הספורט. המשחק שהיה אמור להתקיים אתמול בין נבחרת ישראל לירדן במסגרת המחזור השני באליפות העולם עד גיל 19 - לא נערך, לאחר שהנבחרת מהמדינה השכנה הודיעה כי לא תתייצב להתמודדות.
עד אתמול בבוקר עוד קיוותה החבורה של שרון אברהמי כי המשחק ישוחק, נוכח העמימות בצד הירדני, אולם בסופו של דבר החליטו ביריבה להודיע כי לא יופיעו. המשמעות: נבחרת ישראל זכתה בניצחון טכני 0:20. על פי התקנון, פיב"א תוכל בהמשך להשית עונש נוסף על הירדנים, שלמעשה ניצלו פרצה בתקנון של האיגוד העולמי המאפשר להם לא להתייצב לשני משחקים.
"קיווינו שהמשחק הזה יתקיים, במיוחד בגלל השלום ששורר סביב שתי המדינות", אמר יו"ר איגוד הכדורסל עמוס פרישמן לאולפן ynet. "אבל אני גם יכול באיזה מקום להבין את הירדנים כי הופעל עליהם לחץ מטורף. ספורט אמור לגשר בין מדינות. הנבחרת שלנו והירדנית יושבות בחדר האוכל שולחן ליד שולחן, אבל יש דברים שהם גדולים מאיתנו".
כשהשחקנים יושבים שם, בחדר האוכל, איזו דינמיקה יש ביניהם?
"אני לא נמצא שם, אבל אין שיח למיטב הבנתי. אין חילופי מילים, אין שיחות, אבל יושבים אחד ליד השני".
נשיא איגוד הכדורסל הירדני אחמד אל-הננדה אמר לערוץ הירדני "אל-ממלכה": "קיבלנו את ההחלטה המתאימה לא לשחק נגד ישראל כדי להגן על האינטרסים של שחקנינו. אנו מקווים שפיב"א תבחן את החלטתנו מנקודת מבט נכונה ושלא יהיו השלכות משמעותיות על ההתאחדות או השחקנים".
אל-הננדה סיפק אף תירוץ הזוי: "רצינו להימנע מחשיפתם של השחקנים לכל מצב שעלול לפתוח דלת לבריונות, הטרדה או כל לחץ פסיכולוגי שעלול להשפיע על ביצועיהם או על ביטחונם".
לאחר הניצחון הטכני על ירדן ובעקבות הניצחון שלשום על נבחרת שווייץ (77:102), ישראל סופרת שני ניצחונות בבית 3. אחרי ששווייץ ניצחה אתמול את הרפובליקה-הדומיניקנית 76:80, ישראל תוכל להפסיד לדומיניקנים ב-14 הפרש במשחק האחרון ועדיין לסיים ראשונה.