הדרכון הדיפלומטי לא מעניק למחזיק בו יותר מדי הקלות, אך למרות זאת הוא מבוקש מאוד על ידי פוליטיקאים, פקידים ואישי ציבור. אלא שכל אלו הובילו לחקירה, שמנהלת בשנה האחרונה יחידת להב 433, בחשד שמי שלא היו זכאים לקבל דרכון דיפלומטי, בכל זאת זכו לו.
במסגרת החקירה, המשטרה בוחנת את כל הוצאות הדרכונים הדיפלומטיים בימי אלי כהן במשרד החוץ, כולל לבנו של ראש הממשלה. כעת, בנו של ראש הממשלה זומן לעדות פתוחה במשרדי היחידה. אפשר להעריך כי העדות תינתן בקרוב כדי לנצל את חלון ההזדמנויות שבו יאיר נתניהו בארץ.
חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 הגיעו באוגוסט בשנה שעברה ל
מטה משרד החוץ בירושלים, ערכו חיפוש במשרדים ותפסו חומרים. עובדים במשרד החוץ אמרו אז: "יש כאן הלם מוחלט. היו הרבה דברים מסריחים בטיפול בדרכונים, טוב מאוד שסוף-סוף המשטרה נכנסה לתמונה. הדרג המקצועי התנגד, אבל שמו עליו פס".
בינואר 2023, עת ששר האנרגיה כיום כהן שימש כשר החוץ, הדרג המקצועי במשרדו הזהיר שלא להנפיק דרכון דיפלומטי ליאיר נתניהו, בטענה כי מדובר ב"חומר נפץ" ואין שום סיבה לתת לו דרכון כזה. ואולם, כהן שבאותה עת נכנס למשרד החוץ, התעקש והורה על הנפקת הדרכון הדיפלומטי.








