בפעם הראשונה בישראל מוקם בצפון הארץ קמפוס קולינרי בינלאומי – מוסד להשכלה, תיירות וחדשנות בתחום המזון, שייפתח בהדרגה בסוף 2025 בקיבוץ גונן, בהשקעה של למעלה מ-100 מיליון שקל. הפרויקט ממומן על ידי ארגון JNF-USA (Jewish National Fund), ומהווה את פרויקט הדגל לחיזוק ההתיישבות בגליל.
הקמפוס, המשתרע על פני 20 דונם סביב חדר האוכל ההיסטורי של הקיבוץ, ישלב לימודים מעשיים ותיאורטיים בשפה האנגלית עם פעילות תיירותית רחבת היקף. בין המתקנים: מסעדת שף פתוחה לקהל, מאפייה, מבשלת בירה, חוות ירקות, טחנת קמח מודרנית ומתחם מגורי סטודנטים מישראל ומהעולם.
בראש בית הספר יעמוד השף הבינלאומי ליאור לב-סרקרז – יליד קיבוץ דן ובעל מותג התבלינים "La Boîte" בניו-יורק – שילווה צוות הוראה הכולל שפים, חוקרים, ומרצים מהאקדמית תל-חי. הקמפוס ישמש גם להכשרות מקצועיות לשפים, יזמי מזון ותיירות, וכן לאירועי קולינריה ופסטיבלים.
לאחרונה נחתם מזכר הבנות לשיתוף פעולה אקדמי בין הקמפוס לבין האקדמית תל-חי, אוניברסיטת קריית-שמונה והגליל בהקמה. שיתוף הפעולה יאפשר לסטודנטים במדעי המזון להשתלב בהתנסויות מעשיות ומחקריות באתר, וללמוד במסלולים חדשניים בתחום מדעי הקולינריה. האדריכלית יעל סיון-גייסט ועדי אופנהיים עיצבו את הקמפוס.







