ענקית הטכנולוגיה האמריקאית אנבידיה – החברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק – מתכננת התרחבות דרמטית בישראל, ונערכת להקים בארץ קמפוס ענק במיוחד על שטח של בין 70 ל-120 דונם, עם בינוי מתוכנן בהיקף של בין 80 ל-180 אלף מ"ר. לשם השוואה, הקמפוס הענק של מיקרוסופט בהרצליה כולל 46 אלף מ"ר שטח בנוי, והמבנה החדש של אינטל בפתח-תקווה – כ-34 אלף מ"ר.
כבר כיום מרכז הפיתוח הישראלי של אנבידיה הוא השני בגודלו אחרי ארה"ב. הוא מונה יותר מ-5,000 עובדים, והחברה נחשבת לאחת המעסיקות הגדולות ביותר בהייטק המקומי. היקף הבנייה מלמד שבכוונת החברה להכפיל ואף לשלש את מספר עובדיה בארץ בשנים הקרובות. הקמפוס יוקם בצפון הארץ, לא רחוק ממשרדי החברה ביקנעם.
שווייה של אנבידיה העולמית, שהוקמה במקור כחברת מחשוב גרפי בתחום הגיימינג, מוערך כיום ב-3.8 טריליון דולר, והיא מעסיקה יותר מ-36 אלף מהנדסים, חוקרים, מדענים ומפתחים ב-38 מדינות. היא הפכה לחלוצת הבינה המלאכותית ולמובילה בתחום מחשוב-העל באופן כמעט מקרי בזכות המעבדים הגרפיים שלה (GPUs), המתאימים במיוחד לפיתוחי AI בשל יכולות המחשוב המקבילי שלהם. היום הם מניעים דאטה-סנטרים עבור חוקרים, מפתחים, סטארטאפים וארגונים, ונמצאים בליבה של מהפכת הבינה המלאכותית היוצרת.
הסניף הישראלי של החברה, שעיקרו מבוסס כיום על מלאנוקס לשעבר, הוקם כבר ב-2016, ותרם עד כה בעיקר טכנולוגיות המאפשרות מהירויות קישור יוצאות דופן בין המעבדים הפועלים בחוות השרתים. בישראל פותחה, בין השאר, פלטפורמה המאפשרת לחבר עד 576 מעבדים בקצב העברת נתונים מסחרר של 1,800 גיגה-בייט לשנייה. מרכז הפיתוח בארץ כולל גם קבוצת מחקר בינה מלאכותית בראשות פרופ' גל צ'צ'יק, העוסקת במחקר בתחומי בינה מלאכותית, למידת מכונה, עיבוד שפה טבעית ועוד.







