סינמה פרדיסו, חיפה
"סינמה פרדיסו" הוא בר-מסעדה הנמצא בחוף זמיר בחיפה. בכניסה הגג עשוי מענפי דקלים, יש בטון חשוף ונרות. יש גם חלל ירוק שעשיר בצמחייה, ולכבוד הקיץ – טרסה מעוצבת במרחק נגיעה מהמים ודי-ג'יי שמנגן בקביעות.
התפריט מציע מנות ים-תיכוניות וישראליות של לחמים, פוקאצ'ות, סלטים עם עשבי תיבול מקומיים, דגים מהדגה החיפאית ובשרים בסגנון ישראלי כמו קבבים. לצידן יש מנות איטלקיות כמו ארנצ'יני, פסטות בעבודת יד, פיצות מהטאבון ועוד. תפריט הקיץ כולל הרבה מנות של דגים נאים כמו קרודו דג ים, טאטאקי דג וסביצ'ה דג ים. בגזרת האלכוהול תקבלו יינות מרחבי העולם, קוקטיילים על בסיס וויסקי, ג'ין, וודקה ועוד.
סינמה פרדיסו, חוף זמיר, חיפה
ג'אפון, מלון סטאי, יפו
"ג'אפון" מבית סטאי היא התאומה של "סטאי" במיאמי, שגם היא מתפקדת כבר קיץ. החודשים האחרונים גרמו ללא מעט מסעדות וברים – במיוחד במרכז – לחשב מסלול מחדש ונראה שהרענון ב"ג'אפון" בדמות שילוב מסעדה עם בר קיץ הוא המענה הנכון.
התפריט האסייתי כולל סושי, סשימי, מאקי, ניגירי, סלטים ועוד. באגף הסושי יש לא מעט רולים וביניהם כמה מיוחדים במחיר גבוה (97 שקל לרול), אך הם מורכבים מדגים ומחומרי גלם הנחשבים יקרים. בגזרת הקוקטיילים תמצאו כאלו קלאסיים כמו המרגריטה לצד קוקטיילים מיוחדים כמו Red Lady – ג'ין בומביי ספייר, תות, גרנדין, לימון; Jaffa Sunset – וודקה גרייגוס, תפוזים, אבטיח, אייס פסיפלורה; ו-Espresso Martini – אספרסו, ליקר שקדים ALB ו-וודקה. במקום גם יינות מכל סוג וארץ שרק תרצו.
ג'אפון, מלון סטאי, דוד רזיאל 22, יפו
הולה הולה, תל-אביב
בלב שוק הכרמל נמצאת "הולה הולה", מסעדת השף של שקד פחימה, שמציעה חגיגה שלמה בזכות המוזיקה, הרקדניות והאווירה הכללית. המיקום מאפשר למסעדה לבחור חומרי גלם מקומיים מדי יום. מתחילים בעלי גפן ממולאים לצד זיתים צבעוניים, צלוחית שקדים קלויים, ומשם לפוקצ'ות, בוראטות, סלטים חיים במגוון וריאציות, דגים, סיגר דגים, פיש אנד צ'יפס, קרפצ'ו דג אינטיאס, ועיקריות כמו פסטה שמנת וכמהין, טורטליני גבינות ועוד. בקינוחים: פצצת שוקולד של השף, קראק פאי וקרם ברולה.
באגף הקוקטיילים תמצאו כמה עם שמות יצירתיים כמו "אבא שמעון" – קפטן מורגן ספייס, אננס וסירופ אלדרפלאוור; "יא ג'מעה" – אוזו 12, קרמל ונענע; "איילת חן" – טנקרי, פסיפלורה, מלפפון, נענע וטוניק מזרח תיכוני; ו"בינת אלימן" – בלוודר וודקה, מחית מנגו ולימון.
הולה הולה, סמטת הכרמל 27, תל-אביב
מילה, סביון
לכבוד הקיץ נפתח הבר החיצוני של "מילה", המסעדה של השף יהונתן שרביט, עם תפריט ערב המותאם לאקלים הים-תיכוני ולחומרי הגלם המקומיים מתוך רצון לתמוך בחקלאות הישראלית.
בין המנות החדשות: סיגר דג ים, טרטר צזיקי, גראטן סלק, סשימי כרמל תפוזים ועוד. מנות כמו חמין בצלים בציר בצלים שרופים וגבינת עיזים של מחלבת אלטו, סשימי בר ים עם ווסאבי טרי צפוני ושמן זית פתורה דרומי, גראטן תפוחי אדמה עם קונפי פורל, רוטב בר בלאן, עירית ושמנת חמוצה וסלט דייגים עם אבוקדו, ביצה רכה, מיזונה ומוסר ים מעושן.
בבר תמצאו קוקטיילים עונתיים עם שמות כמו "ליצ'י סגול" – בלוגה, פירות יער, מחית ליצ'י ו-ורמוט לבן; "יום טוב" – ערק מושרה עם הל וקימל, ליקר פסיפלורה, קוואנטרו וליים; "ג'ין של גן עדן" – בזיליקום, מלפפון, ביפיטר, לימון וסירופ יוזו.
מילה, השקמה 1, סביון
הטרסה, מלון וולדורף אסטוריה, ירושלים
בר הקיץ של מלון הפאר הירושלמי, המעוצב כגן ים-תיכוני, מציע נוף מרהיב ואת האוויר הקריר של הבירה המשפרים את חוויית הבילוי הלילי. התפריט משודרג עם מנות מהמטבח הים-תיכוני של שף המלון איציק מזרחי ברק. בין המנות: פילה דניס על הפלנצ'ה, מינוט סטייק אנטרקוט, שיפוד פרגית טנדורי, עראייס בקר וקריספי חזה עוף. לצמחונים ולטבעונים מוגשים סטייק דלעת ברוטב ברביקיו, באו באן צמחוני במילוי טופו, סלט פלפלים ותבשיל פטריות ועוד. במתוקים: עוגת אננס, מוס קוקוס, פאי פיסטוק ועוד.
ויש גם תפריט אלכוהול עשיר וקוקטיילים, ובהם "ירושלים של זהב" – וויסקי במהדורה מוגבלת, סירופ דובדבנים, ביטר פלפל שחור וציפורן, מבושם בקינמון בענן עשן; "בלשינג אמרטו" – שילוב של אמרטו דיסארונו, צ'רי הרינג וסירופ דובדבנים עם נגיעת לימון. ויש אפילו תפריט סיגרים לחובבים.
הטרסה, מלון וולדורף אסטוריה, ירושלים. יש להזמין מקום מראש










