אשדוד תארח היום ומחר את פסטיבל "עמים וטעמים" – חגיגה קולינרית בהשתתפות 50 מסעדות שיציעו מנות ב-20 שקל. זוהי השנה השביעית שבה מתקיים הפסטיבל, שהפך לאחד מאירועי הדגל של העיר.
1 צפייה בגלריה
yk14441366
yk14441366
(צילום: לירון מולדובן)
בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל השנה: טורו סושי, פאט גיי, מטילדה, ראיחונה, חומוס בראשית, גט שניצל, בוטרא, ירושלמי, בגטוס, זה, פרדייז, באדבום, קאיפויה, טירמיסו, נפוליאון, בית החצ'פורי, נמסטה, עלמא, ג'קוב דגים, מרדושה, הולנד צ'יפס, תטעם תבין, שירת המטבח, אלפונסו, יגאל דגים, בויאנובר, גנאש ועוד.
בין המנות שיוגשו בפסטיבל, שמתקיים תחת ניהולו של דוד קישקה (הכותב במוסף זה): באן אסאדו, אושפלאו, מעורב ירושלמי, צ'יבורקי, ריזוטו, ארנצ'יני, פונצ'יקי, חצ'פורי, סביח, סושי צמחוני, המבורגר דג, חלת שניצל דג ועוד. לצידן יהיו גם מגוון מנות צמחוניות וטבעוניות מהמטבחים השונים. כל מנה מספרת סיפור תרבותי ומציעה הצצה לעולם הטעמים העשיר של העדות בישראל.
השנה יושק במסגרת הפסטיבל היין האשדודי הראשון – "מצודת ים". זהו בלנד ישראלי יוצא דופן המשלב את זן היעל הקדום המופק מזני גפנים שהתגלו בפארק האקולוגי הנמצא במצודת אשדוד-ים. לצד הטעימות יתקיימו גם הופעות חיות.
פסטיבל עמים וטעמים, 21.7-22.7, בשעות 18:30-23:00 במדשאת גן אלישבע, אשדוד