אוכל: מסעדת "יורש" בבת-ים משמרת מסורת קולינרית רוסית ואוקראינית באדיקות ועם המון נשמה ומספקת טעם של בית עבור רבים. ברגע שנכנסים פנימה, מרגישים כאילו חזרנו בזמן והאווירה היא של מזרח אירופה לפני הרבה מאוד שנים.
"יורש" הוא הנוהג לשתות בירה יחד עם וודקה, שכבר לא ממש נוהגים להזמין כאן, אבל זה שריד לאופי המסבאתי של המקום.
אולגה לרנר, הבעלים והרוח החיה מאחורי "יורש", היא זו שמחזיקה את המוסד הזה כבר כמעט שני עשורים. ההתמדה והמסירות שלה לבישול ולתהליכי הכנת המנות המסורתיות ניכרות בכל ביס.
כל מה שיוצא מהמטבח של "יורש" נעשה במקום, כולל בצק הכיסונים הנהדר שהופך את המנות לכל כך מיוחדות. אפשר להתחיל עם סלט שובה, שבתרגום מילולי פירושו "מעיל פרווה", על שום השכבות שמהן הוא מורכב, שעוטפות ומכסות דג הרינג כבוש וקצוץ.
יש שכבה של רצועות דקיקות של תפוח אדמה, ביצה קשה, סלק וכאמור הרינג קצוץ ולא מעט מיונז. זו מנה חגיגית שנהוג לאכול בדרך כלל בחגים, אבל כאן ניתן להזמין אותה לאורך כל השנה.
את סלט השובה או סלט האוליבייה שמגישים כאן, מלווה לחם שיפון שחור מסוג וולוטובסקוי, שמשתלב נהדר עם הסלטים ועם המיונז הנוכח בהם. גם הלחם, כמו שאר המנות, מגיע מתרבות מזרח אירופה ונאפה כאן במאפייה מיוחדת שמשמרת מסורות אפייה אלו.
אכלתי גם לביבות תפוחי אדמה, שהוכנו וטוגנו במקום, הוגשו עם שמנת חמוצה בצד כנהוג עם מנה זו, והיו טעימות מאוד.
התפריט עשיר ומגוון ויש בו קצת מהכל, כולל פירות ים, בשרים ופסטות, ובעמוד הראשון שלו מצוטט חלק מהשיר "אוכל, קדימה אוכל" של שאול ביבר, שאכן מבשר על הבאות.
גולת הכותרת מבחינתי היא הכיסונים הנהדרים מהבצק המצוין של אולגה. תוכלו לבחור בין ורניקס (ורניקי) תפוחי אדמה לבין פילמני בשר ואני ממליץ לנסות את שניהם.
לחובבי מרק הבורשט, זה בהחלט מקום שכדאי לבדוק. המרק נעשה עם ציר בשר מצוין ועשיר בטעמי הסלק ושמיר, שאני באופן אישי יכול ללגום גם בימי הקיץ החמים. לאלו שמבקשים, יש כאן גם כמה מרקים קרים לקיץ.
לקוחות קבועים כבר עלו על הפטנט והם מזמינים מנות חגיגיות מראש לקראת הגעתם, מכתף טלה שלמה או רגל קרושה דרך רולדות בשר או קרפיון ממולא.
בסקציית המתוקים תמצאו כיסונים עם דובדבנים או גבינה, ויש גם בלינצ'ס טוב וגלידה.
כמה טוב שיש מקום כזה שמשמר מסורות של אוכל שעבור רבים הוא הבית וגם מאפשר למי שאוהב לנסות ליהנות מתרבות קולינרית אחרת.
רחוב: המסעדה שוכנת ברחוב בלפור, שהוא רחוב מרכזי בבת-ים, ובו תמצאו עוד ייצוגים של תרבות האוכל של יוצאי חבר העמים.
יש כאן מעדניות עם מוצרים נהדרים, כמו לחמים מיוחדים, כיסונים קפואים, גבינות ונקניקים, ירקות כבושים, מתוקים מגוונים ועוד מגוון מסקרן ועשיר, והכל באווירה ועיצוב מזרח אירופיים, למשל מעדניית רוסלקה בבלפור 65 או מעדני מניה בבלפור 97.
ממש במרחק הליכה מהמסעדה לכיוון קו החוף תוכלו ליהנות מנוף פראי, אולי אחרון שנותר על קו החוף, באזור זה של גוש דן.
זהו החוף שבין בת-ים ליפו - נקודה נעימה ויפה על הים התיכון.
מסעדת יורש. בלפור 9, בת-ים. 03-5064810








