הלימון הוא לא בדיוק פרי קיצי, אבל בזכות פיתוחים חקלאיים אפשר למצוא לימוני קיץ מצוינים, וזה נהדר, כי חמוץ הוא הטעם הכי נכון לעונה החמה. כמה טיפות מיץ לימון (וכאן יש הרבה יותר מכמה טיפות) – וגם הכבדה שבמנות תקבל גוון קליל ורענן.
1 צפייה בגלריה
yk14446905
yk14446905
(הפסטה. לפזר פרמזן בנדיבות | צילום: אמיר מנחם)
מצרכים לארבעה סועדים:
• 1 חבילת פסטה פטוצ'יני
• 6 כפות שמן זית
• 2 שיני שום פרוסות
• חצי כפית פלפל צ'ילי גרוס אדום
• 1 כף גרידת לימון
• מלח
• פלפל שחור גרוס
• 20 גרם חמאה (לא חובה)
• חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
• חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
• מיץ לימון משני לימונים.
אופן ההכנה:
• מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
• מטגנים שמן זית, שום וצ'ילי במחבת רחבה מעל להבה נמוכה כשלוש דקות.
• מוסיפים למחבת את מי בישול הפסטה ששמרנו וכן מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, חמאה, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור.
• מבשלים שלוש דקות על אש גבוהה.
• מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מפזרים פרמזן בנדיבות ומגישים
• עוד מתכונים לקיץ – בערוץ האוכל של ynet