בצל הצהרות ישראליות ופלסטיניות על "צמצום הפערים" במשא ומתן להפסקת אש ברצועת עזה ושחרור החטופים, בירושלים לא מתכוונים להוציא משלחת בכירים לדוחא, וגורמים המעורים בפרטים אמרו אתמול כי האפשרות "ירדה מהפרק לחלוטין".
הגורמים הוסיפו כי לפי שעה אין צפי למועד הגעה לעסקה. "יש עדיין דברים פתוחים והמגעים נמשכים", אמרו. כמו כן, אין צפי להגעת שליחו המיוחד של הנשיא טראמפ, סטיב וויטקוף, לבירת קטאר. "זאת האינדיקציה הכי חשובה", ציינו אותם גורמים.
בתוך כך, השליח האמריקני אדם בוהלר אמר בראיון לרשת CNN כי "בחמאס מאוד נוקשים. הוצעו להם הרבה הצעות שהם היו צריכים לקחת, והגיע הזמן שהם ישחררו את החטופים. אני יותר אופטימי משהייתי, עכשיו הייתי רוצה לראות את חמאס נוקט בפעולות. זו ההצעה הכי טובה שחמאס יקבל - והם צריכים לקבל אותה. אם הם לא יעשו את זה - ישראל תצא לפעולות צבאיות".
אתמול אמר גורם פלסטיני שמעורה בפרטי המו"מ כי ישנה התקדמות ממשית להסכם. לדבריו, "צומצמו מאוד נקודות המחלוקת, יש קרקע פורייה להגעה להסכם". בנוגע לסוגיית נסיגת כוחות צה"ל, אמר הגורם כי "אנחנו מדברים כבר על הבדלים של קילומטרים בודדים בגבול החיץ שבמזרח הרצועה מול העוטף – וזה כבר לא מהווה מכשול מהותי".
הדברים נאמרים ברקע הצהרתו של טראמפ בבית הלבן, שלפיה 10 חטופים ישוחררו בקרוב מרצועת עזה. גורם בקבינט אמר כי "האמירות של טראמפ לא נאמרות בחלל ריק. יש צמצום משמעותי של הפערים, אבל האסטרטגיה של חמאס היא למשוך את המו"מ".
גורמים שמעורים בפרטי המגעים הוסיפו אמש כי ראש ממשלת קטאר מוחמד אל-ת'אני, שחזר לדוחא אחרי שהשתתף ביום רביעי בסעודה פרטית עם טראמפ בבית הלבן, הוא האיש המכריע במגעים. "האופטימיות של טראמפ הוקרנה מהפגישה איתו", אמר אחד הגורמים. גם הוא הזהיר מאופן התנהלותו של חמאס, אך הוסיף: "עכשיו יש סימנים יותר חיוביים. ההערכה שניתן יהיה להגיע לעסקה תוך שבועיים. חמאס עשו את המוות בעניין מפתחות האסירים, אבל ככל הידוע הקטארים ניערו אותם ויש תזוזה".
המחלוקת המרכזית שהביאה למבוי סתום במו"מ נסובה סביב היקף הנסיגה הישראלית, אך התקדמות נרשמה אחרי שראש הממשלה נתניהו התגמש משמעותית בסוגייה זו.