תלם
חיבה עמוקה לירקות
תלם היא לא עוד מסעדה טרנדית – היא סוג של מקום שמאפשר נשימה עמוקה בקצה העיר, הרחק מההמולה. שף ענר בן רפאל פורמן (הידוע מתריסר) לקח את מה שהוא יודע - חומרי גלם מעולים, יד רגישה וחיבה עמוקה לירקות, וחיבר אותם מחדש בפינה ירוקה בכוכב הצפון, במסעדה שכונתית שכאילו הייתה שם תמיד.
הגענו בערב, וקרני שמש אחרונות של שקיעה חדרו למסעדה המעוצבת. יחד עם הקוקטיילים המעולים התיאבון נפתח. התחלנו עם סשימי אלבקור (88 שקל) פרוס דק, טרי ובועט עם רוטב שמלטף את הדג ולא מטביע אותו. מנת פתיחה שהשתלבה נהדר באווירה הכללית. אחריו הגיע סלט ירקות טריים (64 שקל) – נשמע תמים? בפועל, זו צלחת שמתפצחת בפה עם מלפפונים פריכים, עגבניות מתוקות וטוויסט של במיה קטנה וטרייה שנראה כאילו נקטפה במיוחד עבור הסלט, וכל בלוטות הטעם שלנו התעוררו.
פרחי הדלעת (64 שקל) מטוגנים בעדינות, ממולאים בגבינה רכה, מוגשים עם רוטב נהדר - קצת כמו ביס של חופשת קיץ. ולסיום לקחנו טאטקי טונה עם קייל צרוב - משחק מדויק של טקסטורות – נא מול פריך, חריף מול ירוק – מישהו חשב כשבנה את המנה.
תלם היא מסעדה בלי מניירות, אבל עם הרבה נשמה. מקום שגורם לך לרצות לחזור גם עם חברים.
תלם. מאיר יערי 19, תל-אביב
פאלט
להרגיש בפריז
ביפו, על ציר שדרות ירושלים שמתעורר מחדש, נפתחה לאחרונה פאלט – ביסטרו קטן עם שאיפות גדולות וטעם צרפתי מובהק. מאחור עומדים אנשי הלילה והמסעדנות אלון אהרונוביץ' ושחר בוהדנה, שמביאים ללב יפו את פריז, רק בלי הפוזה.
המקום מעוצב כמו תפאורה של סרט תקופתי: וילונות קטיפה ירוקים, שולחנות עץ כהים, תאורה חמימה ובר ארוך שמזמין לשבת גם לבד.
האוכל קלאסי במובן הכי טוב של המילה. תפריט מוקפד, לא ארוך מדי, שבו כל מנה נראית כמו החלטה ברורה. השברה שו (64 שקל) הייתה פתיחה מעולה: חסות טריות בוויניגרט זעתר, פרוסות שברה על באגט קלוי עם דבש. ארטישוק ירושלמי (74 שקל) צלוי ומתוק עם קציפה אוורירית וצ’יפס פריך זרק אותנו לחורף בפריז. וגם פילה הדג עם הכרישה (108 שקל) היה מנה נהדרת. הדג היה עשוי במדויק ורוטב בר בלאן, רוטב חמאה עשיר ועמוק, השלים ארוחת ביסטרו נעימה.
הקינוח - קרפ סוזט קלאסי, השלים ערב פריזאי נהדר על שדרות ירושלים. מה שכיף במיוחד שהמחירים זולים יחסית ויש גם קוקטיילים מעולים ב-38 שקלים, כך שאפשר להרשות לעצמך גם שניים. עם שירות שמדבר בגובה העיניים ואווירה שמזמינה להישאר לעוד כוס מדובר בביסטרו נעים, מדויק ובא טוב מהביס הראשון ועד החשבון. וכשתצאו החוצה, תגלו שגם יפו נראית פתאום קצת יותר כמו פריז.
פאלט. שדרות ירושלים 22, יפו. טלפון: 073-339-5555
קפה פופולר
סטייל בסלואו מושן
לפעמים עיר יכולה לגרום לך לעשות ריסט ולחשב מסלול מחדש. זה בדיוק מה שקרה לשף אבי ביטון עם קפה פופולר שלו. כשעבודות הרכבת הקלה סגרו את רחוב ארלוזורוב מערבה, קפה פופולר איבד בבת אחת כ-70 מקומות ישיבה, אבל במקום להתלונן – אבי ביטון לקח אוויר ושידרג גרסה ללאונג'-בר חדש רגוע ומהודק.
העיצוב נבנה סביב התחושה הזו – תקרה בצבע חמרה עמוקה, חיפויים בגוני כחול כהה, פרקט מסוגנן ודלתות עץ שמסננות את העיר במינון הנכון. התחושה היא של סלון מעוצב, אינטימי, שבו לוקחים הפוגה מההמולה שבחוץ, נשענים אחורה עם קוקטייל ביד ומחכים למנות שיוצאות מהמטבח הקטן.
את התפריט בנה ביטון – יחד עם השף בפועל נועם שלום, והתוצאה מבריקה. התחלנו עם רצועות דקות של שייטל שמיישנים לשלמות במקום ומוגש עם רוקט ומלון שמוסיפים רעננות וטריות לעומק של השייטל (58 שקל). שתי המנות הבאות הן תצוגת תכלית לטיפול בדגים: סשימי דג ים עם כוסברה, נענע, צ׳ילי ואורז קריספי (76 שקל), אבל המנה הטובה יותר - טונה וריקוטה. נתחי דג עסיסיים עם פקאן, צ׳ילי דבש ועירית וגבינת ריקוטה שהופכת את כל הביס לקרמי ונמס בפה (78 שקל).
מנת זרוע תמנון היא הומאז׳ לחריימה המסורתי וזרוע התמנון מגיעה על ציר דג מרוקאי, לימון כבוש ומוגשת עם חלה שמחייבת ניגוב (88 שקל). וכשחשבנו שאי-אפשר להתעלות על זה הגיע שיפוד כבד עוף עם בצל מקורמל על ציר בקר נפלא (54 שקל).
האווירה נהדרת, האוכל נפלא, התמחור הוגן והשירות נעים ולא מתחנף - הכל ביחד הופך את המקום החדש של ביטון לא לתיקון למסעדה שהייתה, אלא לגרסה חדשה ובוגרת, ובדיוק מה שצריך לערב נעים בסלואו מושן כשהעיר ממשיכה בהמולה בחוץ.
קפה פופולר. דיזנגוף 197, תל-אביב. 03-5552020










