אלון אבוטבול לא חיכה הרבה כדי לגלות את הקול שלו. הכוונה היא לא רק למצפן הפנימי שמנחה אותו בדרך להיות אחד משחקני המסך הגדולים בתולדות המדינה (ובוודאי מהיחידים שזכה לקריירה משמעותית מעבר לים), אלא ממש לצלילים שיוצאים לו מהגרון. כבר ב"הפנימייה", סרט הביכורים שבו כיכב ב-1983, ביצע את "לא נותר" שכתבו רוני בראון ויוריק בן-דוד (אגב, קולות טריים אחרים שכיכבו בפסקול היו ריטה ורמי קלינשטיין). גם לאחר מכן היטיב לתעל את הכריזמה האינסופית שלו למופעים מוזיקליים: למשל, במחזמר "אחים בדם", שעלה בישראל ב-1988, שם ביצע שירים כמו "יום ראשון ארוך" לצד מאיר סוויסה.
אולם יחלפו 15 שנה עד שאבוטבול יעשה צעד משמעותי כדי שניתן יהיה להגדיר אותו כ"זמר" (אם כי בדרך הוא נשאר קרוב מאוד לנושא, כשתיעד בזמן אמת את הקאמבק המופלא של אהובה עוזרי ז"ל בסוף המילניום). זה קרה בעונה האחרונה של סדרת המופת "שבתות וחגים", שבה אבוטבול גילם את דמותו האיקונית של רפי משעני. במטרה להשיב אליו את אהובתו המיתולוגית, אלה (יעל אבקסיס), הוא נכנס לאולפן עם בתו דניאלה (רומי אבולעפיה), והם מקליטים שיר בשם "בואי אליי". את הטקסט היפהפה כתב ארי פולמן, שהיה תסריטאי בסדרה, והלחן של נפתלי אלטר והעיבוד של ליאור שושן ואודי תורג'מן היטיבו להבין שאבוטבול ניחן בקול נמוך וחם, ושניתן להוציא ממנו שירה בסגנון לאונרד כהן או הרכבי טריפ-הופ וצ'יל-אאוט.
1 צפייה בגלריה
yk14457595
yk14457595
(אבוטבול עם רונית שחר, .2008 קול חם | צילום: רפי דלויה)
ב-2013, לאחר מות אחיו, המוזיקאי אברהם אבוטבול ז"ל, הקליט מעין "דואט" איתו, "שוב עברתי את הגבול". אבל הרגע הגדול שלו כזמר הגיע עשור לאחר מכן, באלבום המצוין Family Business. שם, יחד עם בתו אליה והרכב האינדי המסך הלבן, אבוטבול נכנס עד הסוף לתפקיד הזמר שבעצם חצי-שר וחצי-מדבר. קשה שלא לשים לב לסגירת המעגל: ב"בואי אליי", השיר הוא גם רגע מתוק של אב ובתו, ואילו Family business ניזון לא מעט מאותה דינמיקה.
אבוטבול המשיך באותו קו לפני חצי שנה, עם הסינגל Potion of Love, שיתוף פעולה עם המפיק המצוין Rejoicer. הוא מדבר-שר שם על היותו "סוחב סודות, הבטחות לא ממומשות, החלומות העתיקים של הים". גם כזמר, כך נדמה, אבוטבול ניסה ככל יכולתו להתמודד עם המשא הכבד הזה, עד שליבו נדם, ואיתו גם הקול