בשדות קיבוץ דפנה שבעמק החולה נעשתה היסטוריה חקלאית קטנה, כשבאמצעות מנערת נאספו הפירות הראשונים ממטע צעיר בן שלוש שנים.
המטע מהווה את חוד החנית של מיזם לנטיעת 1,000 דונם של חרובים ברחבי הגליל העליון. היבול הראשון ישמש למחקר, אך כבר בעוד שנתיים צפויים החרובים מהגליל להגיע לתעשיית מזון הבריאות בארץ ובעולם. כל היבול הצפוי לגדול במטעים נמכר מראש לכל העשור הקרוב.
"אנו מובילים חזון של חקלאות ישראלית מתקדמת, המבוססת על קיימות, יעילות ועמידות," אומר אודי אלרואי, מוביל המיזם מחברת "דרך החרוב". הוא מסביר כי "העתיד נמצא בעצים המקומיים שמתמודדים עם תנאים קשים".
הפרויקט הובל על ידי "החברה לפיתוח הגליל" ונולד מתוך צורך שמוכיח את עצמו במיוחד השנה. "הבנו את צורכי החקלאות בגליל, בעידן של מחסור במים ועלויות עבודה גבוהות," מסבירה רונית בדלר, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברה. על פי המסקנות של הגידול המבוקר בהנחייתם של שי גולני וד"ר מרים זילברשטיין, צרך המטע מעט מים וכוח אדם יחסית לגידולי מטע מקבילים.
1 צפייה בגלריה
yk14471085
yk14471085
(שי גולני | צילום: אביהו שפירא)
"גידול מטעי החרוב ביחידות שטח גדולות יהווה בסיס להסכמים תעשייתיים יציבים וארוכי טווח," מוסיף עופר ברנע, מנהל החברה החקלאית במועצה האזורית הגליל העליון, "ויעניק יציבות כלכלית לחקלאי הגליל, בעיקר בעת הזו".