על רקע המשבר המדיני הקשה שבו מצויה ישראל בימים אלה – מפתיע לגלות שהמתנגדים הגדולים ביותר בגרמניה להחלטת האמברגו, הם דווקא תומכיה של המפלגה שקבעה את איסור מכירת הנשק.
"מדובר בנטישה של מדיניות חוץ המשכית בת עשורים כלפי ישראל, וככזאת – היא מחייבת לפחות קצת הסברים", אמר אלכסנדר הופמן, יושב ראש סיעת האיחוד הנוצרי-סוציאלי בפרלמנט (CSU, סיעת בת של מפלגת השלטון): "אנחנו נערוך דיונים פנימיים בתוך הקואליציה בימים הקרובים. המפלגה לא הייתה מעורבת בהחלטה, והיא מעוררת מחלוקת בעינינו".
שר התרבות היוצא של מדינת ברלין, ג'ו צ'יאלו, גם הוא ממפלגתו של מרץ, כתב טור בעיתון ה"בילד" ובו כתב בין היתר: "אנחנו מונעים ציוד צבאי מישראל מתוך ידיעה מלאה כי אם ברלין או מינכן יותקפו, אנחנו נתחנן לכיפת ברזל. מדובר בהתנהגות שחצנית שאיננו יכולים להרשות אותה לעצמנו הן מבחינה פוליטית והן מבחינה מוסרית. האמברגו הזה הוא בגידה בערכים היסודיים שלנו".
1 צפייה בגלריה
פרידריך מרץ הקנצלר הבא של גרמניה
פרידריך מרץ הקנצלר הבא של גרמניה
פרידריך מרץ הקנצלר הבא של גרמניה
(צילום: REUTERS/Annegret Hilse)
"מדובר בהחלטה מוטעת", אמר הורסט זיהופר, שר הפנים לשעבר ויושב ראש כבוד של מפלגת ה-CSU, "טעות של מדיניות חוץ שיהיו לה תוצאות מרחיקות לכת". גם גולשים רבים מחו על החלטתו של מרץ "להחליש את ישראל דווקא כעת ולפגוע בברית עם מדינה דמוקרטית שהיא הפרטנרית של גרמניה”.