אוגוסט מביא לאילת המוני משפחות והקניות בעיר ללא מע"מ הפכו למסורת. רבים דוחים רכישת סמארטפונים, מוצרי חשמל ופריטי פרימיום לביקור בעיר הדרומית, בתקווה להוזלה משמעותית. אבל גם באילת עצמה, התחרות בין הרשתות עזה והפערים יכולים להיות גדולים מאוד.
בדיקת "ממון" מגלה: במחירי סמארטפונים, הפערים בין הרשתות מתונים יחסית, ולעיתים מיקוח במקום או תשלום במזומן יכולים להוזיל עוד יותר את המחיר הסופי. לעומת זאת, בשואבי אבק, מכונות קפה, מחליקי שיער ואף באביזרים כמו עט לאייפד - נמצאו פערי מחירים של מאות שקלים.
תבדקו לפני
ההשוואה בוצעה אתמול, על פי המחירים באתרי הרשתות המובילות באילת: KSP, מחסני חשמל, דינמיקה, גו מובייל, אייבורי ועוד. את המוצרים ניתן להזמין מראש מהבית ולאסוף בזמן החופשה. עם זאת, הבדיקה לא כללה מבצעים נקודתיים בחנויות, ואם תתמקחו, זה עשוי לשנות את התמונה.
לפני שמבצעים רכישה, חשוב מאוד לבדוק לא רק את המחיר אלא גם את תנאי האחריות – כמה שנים היא נמשכת, והאם היא ניתנת על ידי היבואן הרשמי או יבואן מקביל. האחריות הרשמית מבטיחה לרוב שירות תיקונים רחב יותר ומלאי חלפים זמין, בעוד שאחריות מיבוא מקביל עלולה להיות מוגבלת. בנוסף, יש לשים לב להרכב הערכה שמקבלים - לעיתים מחיר זול מיבוא מקביל מגיע עם פחות אביזרים או תוספות. במכשירי אפל, למשל, כדאי לבדוק אם מדובר בגרסה תואמת לשוק הישראלי, עם תמיכה ב-eSIM או ב-NFC, שכן ביבוא מקביל לא תמיד קיימת האפשרות לבצע תשלומים מהאייפון או להתקין קווים וירטואליים.
בדיקה מוקדמת של הפרטים האלו תחסוך אכזבות והוצאות מיותרות בהמשך.
הממצאים הבולטים:
בקטגוריית המכשירים הסלולריים, ה-iPhone 16 Pro בנפח 256GB נמכר במחיר הזול ביותר ברשת גו מובייל (3,819 שקל). בשואבי האבק, ה-Dyson V15s Detect Submarine נמצא הכי זול בדינמיקה (2,448 שקל). בתחום מכונות הקפה, דגם Nespresso Creatista Pro נמכר במחיר האטרקטיביים ביותר ב-KSP ומחסני חשמל. באייפדים, דגם Apple iPad Air 2025 בגודל 11 אינץ' ובנפח 128GB נמכר במחיר הנמוך ביותר בגו מובייל (2,079 שקל).