מכירות הקבלנים בחודש יוני, שבו הייתה המלחמה עם איראן, רשמו ירידה בשיעור של 46%. כך עולה מסקירת הכלכלן הראשי במשרד האוצר. בסך הכל, מכרו הקבלנים 1,954 דירות, (כולל דירות בסבסוד ממשלתי), וללא הדירות בסבסוד ממשלתי מכרו 1,441 דירות בלבד, ירידה חדה של 50% בהשוואה ליוני אשתקד. בהשוואה לחודש הקודם (מאי) מדובר בירידה של 18% במכירות.
החולשה במכירות בלטה במיוחד באזור תל-אביב, ובו נמכרו בחודש יוני 137 דירות חדשות בלבד. במחצית הראשונה של 2025 נמכרו בשתי ערים אלו 1,014 דירות חדשות בשוק החופשי, ירידה של 43% בהשוואה למחצית הראשונה אשתקד. זהו שיעור הירידה החד ביותר בהשוואה ארצית, למעט אזור נצרת שרשם ירידה של 50%.
בסה"כ נרכשו ביוני 5,844 דירות, כולל דירות בסבסוד ממשלתי ודירות מיד שנייה. זוהי הרמה הנמוכה ביותר שנרשמה ביוני לפחות מאז תחילת שנות האלפיים, ובהשוואה ליוני אשתקד זוהי ירידה של 29%.






