באחר צהריים קיצי הגענו למרכז המסחרי של סביון בעקבות המסעדה החדשה של השף יהונתן שרביט, TAURUS. שרביט, האיש מאחורי "מילה" ו"דולצ'ה מילה", ממשיך כאן את ההתפתחות הקולינרית שלו, הפעם עם מסעדה כשרה שמוקדשת כולה לבשר. כשמתקרבים ל-TAURUS מרגישים מיד שנכנסים לחלל מוקפד, עם מפות לבנות נעימות למראה, מלצרית עם חיוך והרבה סבלנות. התחושה כאן היא שלא ממהרים, וזו תחושה טובה. בטאורוס מציע שרביט חוויית בשרים איטית ומגוונת עם תנור אבן, גריל לוהט, עישון מסורתי ונתחים שעוברים תהליכים קפדניים של יישון, תיבול וצלייה.
1 צפייה בגלריה
yk14486363
yk14486363
(צילום: גיל אבירם)
התחלנו עם טרטר בקר (115 שקל) - קלאסי, מדויק, מתובל כמו שצריך ובלי התחכמויות מיותרות. לצידו הגיעה אחת המנות הטובות שאכלנו לאחרונה: סלט טלה (76 שקל) - שילוב מפתיע ומעולה של ירק פרשי ובשר טלה פריך ודק שצלוי ביד בוטחת. חגיגה של מרקמים וטעמים שמרגישה כמו הברקה של המטבח. בהמשך הגיע שיפוד אנטרקוט (124 שקל), פרוסות דקות של בשר במידת עשייה מדויקת, עם רוטב מתקתק שהוסיף עומק בלי להשתלט. פשוט טעים.
אחרי שנפתח התיאבון היינו מוכנים לעיקריות שהגיעו היישר מהגריל והמעשנה: אנטרקוט (222 שקל), צוואר טלה (138 שקל) ואסאדו (108 שקל). האנטרקוט היה נימוח בפה ועשוי במיומנות. גם מנת צוואר הטלה הייתה נהדרת. האסאדו הייתה המנה הפחות מוצלחת. לצד המנות הוגש תוספת לבחירה, סלט קולסלאו וצ'ימיצ'ורי. פשוט ומצוין, בלי דרמות מיותרות ועם המון כבוד לבשר. ניכר שהמקום לא מנסה להרשים, אלא להגיש את מה שיודעים לעשות פה מצוין - בשר. האווירה רגועה, המחירים סבירים ו-TAURUS היא פשוט מסעדה טובה, לאוהבי בשר שמעריכים איכות ודיוק.
TAURUS SMOKEHOUSE. השקמה 1, סביון. 0732377027