כבר בשיאו. לא מעט מסמנים את בית"ר ירושלים כאחת המועמדות לזכייה באליפות. קצת קשה להעריך כרגע אם יש דברים בגו, אבל על עובדה אחת כבר אפשר להסכים בשלב הזה: עומר אצילי הגיע לעונה הזו בטירוף.
לבית"ר יש שלוש יריבות על הצלחת, מכבי ת"א, הפועל באר-שבע ומכבי חיפה שמביאות את האיכות שלהן, אך לפחות בכל הקשור לסקורר ונשק שובר שוויון בחוד, לקבוצה של ברק יצחקי אין ממש מתחרות.
אם יכריחו אתכם להמר על שחקן שיסיים כמלך שערי הליגה בסיום העונה, קרוב לוודאי שתשימו את הקלפים על אצילי. הקיץ עוד לא נגמר, ושימו לב להספק של החלוץ עד כה: שלושה שערים באירופה, שניים בגביע הטוטו ואתמול סיפתח לליגה עם צמד – שבעה בסך הכל.
1 צפייה בגלריה
yk14489476
yk14489476
(אצילי משגע את הגנת סכנין, אתמול | צילום: אלעד גרשגורן)
אבל חייבים לומר גם שהסיפור הוא לא רק הכמות, אלא גם איכות הביצוע. כל גול שלו יותר יפה מהשני, וגם אתמול הוא איתגר את תקינות הרשת בדוחא עם פצצה לחיבורים מ-25 מטר.
העיקר התוצאה. לבית"ר אין היסטוריה מוצלחת בדוחא, אבל הפעם סכנין הגיעה מראש מפורקת, עם הרכב משני, לאחר שלא קיבלה בזמן את האישור מאופ"א לרשום את שחקני הרכש שלה. השאלה היחידה שנותרה פתוחה לפני פתיחת המשחק הייתה כמה ייגמר. לגבי זהות המנצחת לא היה כמעט ספק, וגם על המגרש זה נראה לא כוחות, למרות שהירושלמים היו רחוקים מלשכנע – וזה רק 1:2 בסיום.
אצילי כבש את הראשון בדקה ה-19, אבל אז בית"ר הפכה לזחוחה, ובהתקפה כמעט היחידה של סכנין, בסיל חורי הצליח להביך את ההגנה של ברק יצחקי לקראת סיום המחצית – מה שמוכיח שנקודת התורפה העיקרית מהעונה שעברה לא טופלה.
חצי פנדל. לסכנין היו שתי דקות להתרפק על השוויון המפתיע – עד שצוות ה-VAR סימן לשופט אוראל גרינפלד שזיהה דחיפה ברחבה של מוחמד גנאמה על טימוטי מוזי, ואצילי דייק מהנקודה הלבנה. שרון מימר מאוד לא אהב את ההחלטה והשתולל על הקווים, גרינפלד הראה לו את הדרך ליציע עם כרטיס אדום. יש לציין שהיה משהו בטענות של המאמן.
מחכים לשועה. מלבד אצילי, בית"ר לא הראתה הרבה – בעיקר במחצית השנייה – אבל לא היה מי שינצל את זה מהצד השני. סכנין עשתה כל מה שהיא יכולה, מדי פעם ניסתה לעקוץ במתפרצת, לא הרבה מעבר. הצהובים-שחורים הרשימו הרבה יותר בגביע הטוטו, ובמבחן האמיתי דווקא מכבי חיפה ובאר-שבע היו אלו שסיפקו הצהרת כוונות עם רביעיות. צריך לזכור שיצחקי עדיין עולה ללא ירדן שועה המושעה, ואיתו – יחד עם השותף אצילי – זה אמור להיראות אחרת.
על הנייר, ההתקפה של בית"ר נראית הכי איכותית בליגה. האם זה יספיק לאליפות? מוקדם מאוד לקבוע, אבל המשחק אתמול לא ממש יכול להוות אינדיקציה.
לאומית. השלמת המחזור הראשון: מכבי הרצליה - הפועל עפולה 0:1. טום אלן טוליץ' (37). כפר-קאסם - הפועל חדרה 2:2. לכפר-קאסם: קריסטיאן אגו (81), נור אבדיר (98). לחדרה: דוד דגו (24), אנסוני פריאס (26). עבדי פרחאת הורחק (43). כפר-שלם - מכבי פ"ת 0:0. (ספי פסטרנק)