בצל דיווחים על פעולה צבאית חריגה של ישראל בסוריה, אמר אתמול בכיר ביטחוני ישראלי לערוץ הטלוויזיה הסעודי "אל-חדת'" כי "איתרנו ציוד סודי ומסוכן בדמשק. פירקנו מתקנים טורקיים שהוטמנו באזור הכפרי של דמשק כדי לרגל אחרי ישראל. המכשירים שאיתרנו נמצאים באתרים סוריים כבר יותר מעשר שנים. טורקיה מנסה להתקרב אלינו יותר ממה שהיא צריכה. הזהרנו את א-שרע לא לשחק באש ולא להקשיב להנחיות טורקיה".
באופן רשמי לא אישרו בישראל את הפרטים ומהימנות הדיווח לא ברורה. אולם שר הביטחון ישראל כ"ץ סיפק אתמול בבוקר רמיזה לאחריות ישראלית אפשרית לפעולות הצבאיות, כשכתב בחשבונו ברשת X כך: "כוחותינו פועלים בכל זירות הלחימה יום וליל למען ביטחון ישראל".
הדיווחים על פעילות צבאית חריגה המיוחסת לישראל החלו להתפרסם בסוריה ביום רביעי בלילה, במקביל לגל תקיפות משמעותי ליד דמשק. הפעולה התבצעה אחרי שהסורים טענו כי איתרו בסיור שגרתי של צבא סוריה "אמצעי מעקב והאזנה" באזור, מה שהוביל למתקפת כטב"מים נגדם עוד בליל שלישי.
למחרת, לפי הדיווחים, עשרות לוחמים נחתו באמצעות ארבעה מסוקים באזור אל-כיסווה, ופעלו במקום יותר משעתיים.
אמש קבעה מועצת הביטחון של האו"ם כי כוח שמירת השלום של האו"ם בגבול לבנון, יוניפי"ל, יחל לעזוב את ארץ הארזים בשנת 2027. ההחלטה, שאותה קידמו ישראל וארה"ב המתנגדות להמשך פעילות הכוח שהוקם לפני כמעט 50 שנה, קובעת כי המנדט של יוניפי"ל יוארך בפעם האחרונה עד סוף 2026.






