בבונקר ממשלתי חשאי ותחת אבטחת שב"כ חריגה בהיקפה, בעקבות חיסול בכירי החות'ים בצנעא ביום חמישי, התכנס אמש הקבינט. על שולחן הדיונים עמדו ההתפתחויות ברצועת עזה, התגובה למהלכי ההכרה במדינה פלסטינית והמצב בגזרות לבנון וסוריה. גם הפעם לא הובאה לדיון תשובתו העקרונית של חמאס למתווכות, לעסקה שיכולה להוביל לשחרור 48 החטופים המוחזקים בעזה. על רקע זה לא הוזמן לדיון אלוף (במיל') ניצן אלון, שאחראי על מיפקדת החטופים בצה"ל.
היעדר הדיון בעסקה בפורום הביטחוני הבכיר המשיך לעורר זעם בקרב משפחות חטופים, והן הפגינו אתמול מחוץ לקריה בתל-אביב. רובי חן, אביו של החלל החטוף איתי חן, פנה לחברי הקבינט בהפגנה: "עמדתם והתעקשתם על תנאים. חמאס חזר ואמר כן לתנאים שאמרתם, ועכשיו אתם אומרים שהתנאים האלה לא טובים. איך ייתכן שאתם מקבלים מה שאתם רוצים ואז מחליטים לשנות את כללי המשחק ולהגיד 'לא טוב, רוצים יותר?' הילדים שלנו זה לא הפקר. לא נקבל את זה שהוא ייעלם ולא יחזור הביתה. ביבי, זה בידיים שלך".
1 צפייה בגלריה
yk14495902
yk14495902
(בני נוער מבעירים שולחנות על איילון, אתמול | צילום: Noam Halaby Senerman)
מוקדם יותר, בשעות הבוקר, עשרות בני נוער חסמו לזמן קצר את איילון צפון סמוך למחלף רוקח, בדרישה מהממשלה לחתום על הסכם להשבת כל החטופים ולסיום המלחמה ברצועת עזה. בני הנוער הבעירו שולחנות בכביש והציגו כרזה שעליה נכתב "לא נלמד לחיות עם זה". הם מסרו כי "אנחנו לא מוכנים ללמוד לחיות בשגרה שבה החטופים נרצחים במנהרות חמאס וממשלת ישראל אפילו לא טורחת לדון בעסקה שעל השולחן, ולכן לא נאפשר לפתוח את שנת הלימודים כסדרה".