הוותיקות והחדשות

הקלסיקות של מאפיית לחמים, כמו עוגת הדבש היפהפייה עם קליפות הדרים ותיבול מדויק (93 שקל) והשטרודל מבארי (110 שקל) מעולות כרגיל. החידוש – פאי לימון אלגנטי, חלקלק וחמצמץ – מוכיח שגם כשהחיים נותנים לך לימונים אפשר להוציא מהם דבש (119 שקל). בריוש שמן זית (בתמונה), מאפה קליל כענן, הוא הברקה מקסימה (67 שקל).
10 צפייה בגלריה
yk14505734
yk14505734
צילום: דניאל לילה

הדבש מהעוקץ

רשת בוטיק סנטרל חברה השנה למכוורת "נחלת ראובן" מאזור העוטף, והדבש שנרדה שם הניב את העוגות הנפלאות שדגמנו: דבש טאטן, עוגה בחושה עסיסית עם שכבת תפוחים מקורמלים נהדרת (53 שקל), פאי תפוחים, דבש וקינמון (בתמונה) מרשימה וגדולה (188 שקל), ופאי ברולה ותפוחים, המצטיינת בשילוב נפלא של טעמים ומרקמים.
10 צפייה בגלריה
yk14505884
yk14505884
(צילום: טל סיון ציפורין)

הכי יפות בעיר

קונדיטוריית מימי מפתיעה בעוגות יפהפיות, המצטיינות בטעמים מורכבים ובוגרים: מוס דבש הדרים (בתמונה) – עוגת שמן זית, מוס אוורירי ומקצפת יוגורט דבש – קינוח מעלף לארוחת חג (142 שקל). טארט דבש וקלבדוס עם מלית קרם קטיפתי בניחוח קליל של שיכר על קלתית פריכה הוא שילוב מרתק ומדויק של מרקמים וטעמים (144 שקל).
10 צפייה בגלריה
yk14504848
yk14504848
צילום: דניאל לילה

המסורתית והממכרת

אצל רולדין אהבנו במיוחד את עוגת הדבש־ריקוטה־אגסים (בתמונה), המתובלת בדיוק במידה ומנוקדת בנגיעות של גבינה ואגס המחמיאים לה מאוד (54 שקל). הגדולים השתגעו מעקיצת הדבורה הנהדרת, עוגת ספוג עסיסית עם קרם וניל מפנק וציפוי מתפצח (149 שקל). מביני דבר העדיפו את הקראק פאי, עוגה ממכרת, כמו שהז'אנר מכתיב (129 שקל).
10 צפייה בגלריה
עוגת דבש־ריקוטה־אגסים של רולדין
עוגת דבש־ריקוטה־אגסים של רולדין
עוגת דבש־ריקוטה־אגסים של רולדין
(צילום: רונן מנגן)

המפוארת והמסורתית

ג'פונז, עוגה הדורה ועשירה משכבות של ריבת חלב, שוקולד, קרמל ובצק אגוזים בדבש (בתמונה) של קונדיטוריית שמו, היא הדרך המתוקה והמפוארת לפתוח את השנה (150 שקל). אוהבי התפוחים עפו על עוגת הפס העשויה מבצק פריך חמאתי, קרם פטיסייר והמון תפוחים בדבש, במתיקות מתונה ומעודנת (75 ש"ח).

הכי משתלמות

מתוך המבחר המרשים של רשת מאפה נאמן, אהבנו את עוגות הדבש המסורתיות עם פירורים ועם פיסטוק (בתמונה, 40 שקל) בתיבול נכון ומדויק של ציפורן וקינמון ומעטה עשיר של האגוז הכי IT בסביבה (45 שקל). קצת פחות חיבבנו את העוגות הממולאות בקרם (רולדת דבש שמנת, עקיצת הדבש), שסבלו ממתיקות-יתר. כל העוגות נדיבות והמחירים משתלמים.

המורכבות (מדי)

העוגות החגיגיות של ביסקוטי מושקעות ועתירות שכבות, לעיתים מיותרות, כמו הפלאמה – שכבות עוגת דבש, קרם לימון, קרם פטיסייר, ומרנג איטלקי חרוך, שיוצרים ביס מורכב ומתוק מדי (152 שקל). אהבנו את טורטה דה לה נונה הביתית (בתמונה), עם קרם ריקוטה ותפוחים מקורמלים בדבש, שנהדרת במיוחד אחרי חימום קל (76 שקל לפס).
10 צפייה בגלריה
yk14505728
yk14505728
צילום: בועז לביא

לחיי תשפ"ו

רוזה רזיאל 2023 (1), מענבים שנבצרו בהרי יהודה, צונן ואלגנטי, בבקבוק מגנום שמתאים להמון חוגגים (275 שקל). סוביניון בלאן 2024 של יקב תבור (2), מסדרת רמת סירין, יין גלילי, רענן ופירותי, לשתות לחוד או כליווי לארוחה (65-45 שקל). מזמור 2023 מעמק האלה (3), יין אדום עשיר, עמוק ועוצמתי, שמתאים לצד בשרים או גבינות (129 שקל).