1. כמה הישראלים אוהבים דבש בהשוואה לעולם?
"הצריכה באירופה היא פי שניים מבארץ. בישראל הדבש נתפס בעיקר כמוצר עונתי, עם שיאי צריכה סביב ראש השנה וחודשי החורף. באירופה הדבש נצרך באופן שוטף לאורך כל השנה, כחלק מהתפריט היומי – בבישול, אפייה, תה, ומוצרי בריאות".
2 צפייה בגלריה
yk14501810
yk14501810
(צילום: שאטרסטוק)
2. מה ההיקף של שוק הדבש בארץ?
"בשנת 2024 המכירות בשוק הדבש בישראל הסתכמו בכ-3,000 טון. אם לסכם את נתוני 2025 עד יולי, השוק נמצא בצמיחה של 4.7% בהשוואה לאשתקד. זה מצביע על צמיחה ועלייה בביקושים למוצרי דבש".
3. איך מזהים דבש איכותי?
"דבש איכותי הוא דבש טבעי, לדבש אמיתי לא מוסיפים חומרים כגון סוכרים ומים. לכן כשרוכשים דבש, מומלץ להקפיד לבחור חברה או מותג בעלי שם של איכות ואמינות".
2 צפייה בגלריה
yk14500079
yk14500079
צילום: באדיבות יד מרדכי
4. מדוע גם בענף הדבש ומוצריו אנחנו מזהים התייקרות מחירים?
"רשתות השיווק קובעות את המחיר הסופי לצרכן. כמובן שגם עלויות חומרי הגלם והייצור גדלו, אבל הנתונים מצביעים דווקא על מגמה של הורדת מחירים — לפי נתוני סטורנקסט יש צמיחה כמותית גבוהה יותר מצמיחה כספית בשוק הדבש".
5. מה החידושים בענף?
"אנחנו תומכים בסטארטאפים בתחום, שמטרתם להציל את אוכלוסיית הדבורים ולהכניס טכנולוגיה מתקדמת. כמו חברת BeeHero, שמתמחה בניטור כוורות בעזרת חיישנים זעירים שמודדים טמפרטורה, לחות, רעש ואור ומספקים מידע מדויק על מצב הכוורת".