מול הים, בקומת הקרקע של מלון דיוויד קמפינסקי, נפתחה לאחרונה קציר – מסעדת שף בשרית כשרה, בניצוחו של דניאל ריימונד (לשעבר הרברט סמואל). השם אולי מזכיר שדות חיטה, אבל בפועל מדובר בחלל אלגנטי ומוקפד עם חלונות ענק אל הים, תאורה חמימה ובריזת ערב נעימה למי שיושב בחוץ.
הקונספט של קציר נשען על עקרון ה-Farm to Table – שימוש בחומרי גלם מקומיים בלבד, מהגליל ועד הערבה, עם תפריט עונתי שמשתנה תדיר, וריימונד שואב השראה גם מהמורשת היהודית תוך הקפדה על שימוש בתוצרת מקומית, מירק ועשבי תיבול מהגליל, דרך עגבניות מהערבה ועד פטריות רעמת האריה מעוטף עזה. העובדה שהמסעדה כשרה לא פוגעת לרגע ברמת הביצוע או בעושר הטעמים, ונראה שמצאו כאן את הדרך להפוך את האתגר להזדמנות בעזרת הרבה יצירתיות.
אנחנו פתחנו עם שקדי עגל (108 שקל), מנה שכל כולה שקדים. הבשר היה קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים וישב על טחינת שקדים שעליה שקדים ירוקים מוחמצים. שילוב יצירתי שהוסיף רעננות נהדרת. אחריה הגיעה לשון עגל (48 שקל), מנה מינימליסטית אבל עשירה בטעמים בזכות ממרח ווסאבי שמכינים כאן מווסאבי ישראלי. השילוב הביא לאיזון מושלם בין עדינות הלשון לעוצמת הווסאבי. עוד מנה נהדרת הייתה לביבת דייגי יפו (72 שקל) – לביבת דגים לבנים עסיסיים עם ירק, שהונחה על רוטב חריימה מושלם וגרמה לנו להצטער שוויתרנו על הלחם. המשכנו לעוד מנת דג מעולה – סביצ'ה פארידה. השף לקח את הסביצ'ה הפרואנית ונתן לה טוויסט מקומי ועכשווי עם קונסומה גרניום ליים, מנגו מאיה מקומי ותמר צהוב. נפלא.
סיימנו במנת פסטה "ראגו ראש זנב" (156 שקל), שגם היא בהשראת ראש השנה אבל הייתה קצת פחות מוצלחת. דפי הלזניה הגדולים והראגו פשוט לא התחברו, וכך יצא שאכלנו את הפסטה בנפרד ואת הראגו בנפרד. קציר מצליחה לשלב מצוין בין עולמות – מסורת יהודית, כשרות, חומרי גלם מקומיים וטכניקות עילית לצד שירות מוקפד ומקצועי.
קציר. מלון דיוויד קמפינסקי, רח’ הירקון 51, תל-אביב







