1. רגע לפני ראש השנה וההסתערות על המרכולים: אילו דגים הישראלים הכי אוהבים? "הדגים המובילים במכירות ברשתות השיווק בתקופת החגים הם האמנון והסלמון בפער גדול מכל היתר. שניהם יחד מחזיקים בכמעט 80% מהשוק. אספקת הדגים לנפש בישראל עומדת על כ-9 ק"ג בשנה, מדובר בעלייה של 67% בעשור האחרון".
1 צפייה בגלריה
yk14511204
yk14511204
(צילום: טל סיון צפורין)
2. האם מדובר בדגים תוצרת מקומית או יבוא? "94% מהדגים הנצרכים בישראל, שהם כ-86.5 אלף טונות, מיובאים, כאשר רובם קפואים. אנחנו מעודדים את הצרכנים לקנות בחגים דג טרי, בריא וישראלי. הצריכה הממוצעת באסיה גבוהה מבישראל ועומדת על 24.7 ק"ג לנפש בשנה, באמריקה 16.7 ק"ג ובאירופה 20.9 ק"ג".
3. איפה אנחנו עומדים בצריכת בשר בקר ביחס לעולם? "האספקה הישראלית לנפש ב-2024 עמדה על כ-19 ק"ג בשר בקר בממוצע, מדובר בעליה של 8% מהשנה הקודמת. אנחנו מעל מדינות ה-OECD – שם הצריכה עומדת על 13 ק"ג בממוצע. המדינות המובילות בעולם הן ארגנטינה עם 33 ק"ג וארה"ב ואוסטרליה עם 23 ק"ג לנפש".
4. ידוע שהישראלים מאוד אוהבים עוף, איך זה מתבטא במספרים? "הצריכה המקומית של עוף בישראל בשנת 2024 עמדה על כ-49 ק"ג לנפש בשנה, והיא נחשבת בין הגבוהות בעולם. על פי נתוני ה-OECD, הממוצע העולמי לצריכת עוף עומד על 21 ק"ג לנפש בשנה".
5. ומה בנוגע לרימונים המזוהים עם החג? "יבול הרימונים השנה מוערך בכ-40 אלף טונות. בשנים האחרונות עקב ירידה ברווחיות ישנן עקירות של מטעים, בעיקר במשק המשפחתי. לפני החג יש גידול משמעותי במכירת הרימונים ברשתות – הכמות הנמכרת בשבוע הזה מהווה כ-15% מסך המכירות השנתית".