61% מהציבור חוסכים כסף באופן כלשהו. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שהוצגו בחוברת "ישראל במספרים" ערב ראש השנה. 52% חוסכים בתוכנית חיסכון, בפיקדון או בחשבון העובר ושב. 21% חוסכים דרך השקעה בשוק ההון, 15% חוסכים במזומן או באמצעות בני משפחה, 3% חוסכים בגמ"ח, ו-2% חוסכים דרך השקעה במטבעות וירטואליים (קריפטו).
עוד עולה מהנתונים כי ל-73% יש ביטוח בריאות, ל-41% יש ביטוח סיעודי ול-46% יש ביטוח חיים. ל-25% יש משכנתה ול-28% יש הלוואה שאינה משכנתה. ל-63% יש חיסכון פנסיוני.
בנושא ניהול ומעקב של הכנסות והוצאות כספיות וקבלת החלטות יומיומיות בנוגע לכסף במשק הבית, עולה כי 26% אחראים בעצמם, 55% אחראים בשיתוף עם מישהו אחר, ו-18% מדווחים שמישהו אחר אחראי לקבלת ההחלטות. היישומונים מסתבר חזק בתמונה, ו-52% מדווחים כי הם משתמשים באפליקציה כדי לעקוב אחר ההוצאות.
בנושא התנהלות פיננסית: 78% מהציבור משלמים חשבונות בזמן, 64% שוקלים אם יעמדו בהוצאות לפני קנייה, 9% לוקחים סיכונים בהשקעות, ול-15% יש הידע לצורך השקעות. בנקאות דיגיטלית: 71% השתמשו באינטרנט לצורך שירותי בנקאות דיגיטלית. 33% בדקו דוחות פנסיונים דרך האינטרנט, ו-13% לקחו הלוואה דרך האינטרנט.
וכיצד מממנים בגיל מבוגר את הוצאות המחיה? 92% באמצעות קצבאות, 55% באמצעות פנסיה, 34% בתמיכת בני משפחה, 23% באמצעות חיסכון לא פנסיוני, 13% באמצעות הכנסה מנכס ו-8% באמצעות ירושה.