המוצר: Magnus, מותג כלי המטבח הישראלי, משיק את D’BakerAid – מכשיר אפייה ביתי שנועד לשדרג את תהליך ההתפחה והאפייה. המכשיר מבצע שלושה שלבים: מזרז התססת שמרים בטמפרטורה מדויקת, מתפיח את הבצק בצורה מבוקרת ומדויקת ויוצר אדים בתנור לאפייה פריכה. הוא אינו מחליף את התנור או המיקסר, אלא מוסיף נדבך מדעי לתהליך, במטרה להגיע לאפייה מדויקת, בריאה ויציבה יותר. המחיר: 1,299 ש"ח (מכירה בלעדית באתר הרשמי של המותג)
מה חשבנו: האמת? זה אחד מהמכשירים המוזרים שיצא לנו לבדוק לאחרונה. מצד אחד – הוא עושה בדיוק את מה שהובטח: ההתפחה מדויקת, הלחם יוצא עם קרום פריך, ותהליך האפייה כולו יציב ואחיד. מצד שני, אפשר להסתדר מצוין גם בלעדיו. היתרון הגדול הוא שהמכשיר מוביל אתכם דרך תהליך ההתפחה ועוזר לטייב אותו. הוא גם מפצה על אפיה בתנור ללא תכונת אדים, או סתם חוסר ידע טכני. אם אתם אופים מתחילים – זה "פס ייצור" ביתי ללחם מוצלח. הוא ילווה אתכם בתהליך התססת השמרים בטמפרטורה המדויקת, תזמון התפחת הבצק ושיפור התפיחה, על ידי הנחה של הבצק על חום מדויק, ויוסיף אדים בזמן האפייה בתנור. אבל אם אתם אופים מתקדמים זה כלי די מיותר עבורכם. צריך לומר ביושר: המחיר לא נמוך, וזה עוד מכשיר שתופס מקום במטבח. מכשיר שנחמד שיש אבל ממש לא הכרחי, בטח במחיר הזה. הציון: 7
שורה תחתונה: אופים מתחילים יכולים להיעזר בו, אבל במחיר הזה אפשר גם בלעדיו.






