אין התרגשות גדולה מזו: מגיעים במקרה למרכז מסחרי מרוחק ומגלים בית אוכל צנוע, טעים ועם טונות של נשמה. זה קרה לנו בשבוע שעבר, כשהגענו למזכרת בתיה ומצאנו את "ממה", מסעדת אוכל ביתי המוגדרת כ"פרנה בר". המקום נפתח לפני כשנתיים, ומי שעומד מאחוריו הוא בחור רב קסם בשם דניאל, שמבשל את האוכל עם אמו. לפני כחצי שנה נשרף המקום בשל קצר חשמלי, ורק לפני חודשיים חזר לפעילות מלאה.
הלכנו על כמה מנות בצלחת ועל פרנה אחת. ההתחלה הייתה המאתגרת ביותר מבחינת הכישורים של המבשל: תבשיל בשר ראש (64 שקל). כל מנה מגיעה עם תוספת (אורז, צ'יפס) ועם מבחר מסלטי הבית. בשר הראש מגיע בדרך כלל מאזור הצוואר והלחיים של הפרה, ובישול ארוך ומוקפד יביא לתוצאה של בשר רך עד נמס, שמנוני וג'לטיני במידה. כך היה כאן. התחלה מעולה, לא פחות.
באגף הקציצות ניסינו גם את הבקר וגם את הדגים. שתי המנות היו טובות, אבל הבקר (65 שקל) ניצח: קציצות שמנמנות, עסיסיות ואווריריות. קציצות הדגים (60 שקל) היו מעט יותר פיקנטיות אך מעט דחוסות במרקמן. בסקציית הטיגון הגיע צ'יפס שבא טוב עם רוטב העגבניות הנהדר של הקציצות. לקחנו גם סיגרים (29 שקל) – חמש אצבעות גדולות ומטוגנות היטב של סיגר נדיב, ממולא בטעמי כבד עדינים.
קינחנו במה שמוגדר כמנת הדגל של המקום – הפרנה – שאליה שודכו שני שניצלים שזופים ומטוגנים לתפארת. לא היה בפרנת השניצל שום מרכיב זר, מקורי או מתחכם, אלא רק מה שאמא תכין לצאצא אהוב. היו מטבוחה, חציל מטוגן, עגבניות טריות, כרוב אדום במיונז – הכל עבודת יד, בין שכבות של שניצל דק בתוך כיס אוורירי של פרנה. התוצאה הייתה מושלמת. טריות של סלטים, קריספיות של שניצל ורכות של לחם לבן בביס אחד.
בסך הכל, זה מקום מוצלח. אל תפספסו כשאתם בסביבה.
• ממה, רוטשילד 50, מזכרת בתיה; הביקורת המלאה – בערוץ האוכל של ynet








