ב-7 באוקטובר 2023 עבד אלקנה בוחבוט בן ה-35 בצוות ההפקה של מסיבת נובה. במהלך המתקפה הוא סייע בטיפול ובפינוי הפצועים – ולבסוף נחטף.
שלשום, לאחר 738 ימים בשבי, הוא שוחרר. "כמה חיכיתי לך", אמרה לו אשתו רבקה בעודה מחבקת אותו לראשונה אחרי יותר משנתיים. אלקנה השיב לה: "הכל טוב. זהו, אני שלם. כל הכבוד לך על הכל. אני גאה בך. את לוחמת".
2 צפייה בגלריה
yk14545604
yk14545604
(אלקנה ורבקה במסוק | צילום: דובר צה”ל)
לאחר שנרגעה מסערת הרגשות של המפגש הראשון אמרה רבקה: "במשך שנתיים חיכינו לרגע הזה, הרגע שבו המשפחה הקטנה שלנו תתאחד. האיש שהוא בית עבורי חזר סוף-סוף הביתה, אליי – ובעיקר אל בננו ראם, שכבר חגג חמש והיום סוף-סוף יחגוג באמת את רגע האיחוד עם אבא שלו. ראם יוכל סוף-סוף לקרוא לאבא – ואבא יענה, יחבק וישחק".
הרעיה הוסיפה: "תודה לכולם שתמכו, נאבקו, חיבקו ועזרו. תודה לכוחות הביטחון, חיילי צה"ל שסיכנו את נפשם בשביל להחזיר לי את אהבת חיי. תודה לכל השבים שניצלו מהתופת והמשיכו להילחם עבור אלקנה שלי. תודה לכל מי שהתפלל, לכל מי שיצא לרחובות, עם ישראל היפה שנתן לי כוח ועזר לנו לשמור על האמונה ברגעים הכי קשים".
2 צפייה בגלריה
yk14545612
yk14545612
אלקנה בוחבוט עם ראם בן החמש | צילום: שאולי לנדנר, לע”מ
רוחמה, אמו של אלקנה, אמרה בהתרגשות כי שובו של בנה "זו המתנה הכי גדולה".
אל בית החולים שבו נקלט אלקנה הגיעו חבריו כשהם נושאים שלטים ולבושים בחולצות עם הכיתוב "אלקוס כמה טוב שבאת הביתה". דניאלה, אחת החברות, סיפרה: "איזו תחושת הקלה. הוא יצא מהחושך לאור. אנחנו מאחלים שתהיה לו החלמה קלה ושיחזור במהרה לאשתו ולבן שלו. הוא התגעגע אליהם מאוד. ראו את זה בסרטונים".
ישראל, חבר אחר שהיה חלק מצוות ההפקה ועבד עם אלקנה בפסטיבל נובה, הוסיף: "אנחנו בשבט ה'מאשרום' איבדנו את התאומים אושר ומיכאל וקנין ועוד הרבה חברים. הבמה שלנו הייתה זו שפונה לעזה. הרבה מהחבר'ה שלנו רצו להיות גיבורים ולעזור – וחלק גדול מהם נרצחו. החזרה של אלקנה היא משהו שמח שקורה לשבט הזה. אנחנו פה בשבילו עד שישתקם. אלקנה בן אדם מאוד חזק".

שנתיים רצופות במנהרות

תנאי השבי של אלקנה בוחבוט היו קשים במיוחד. הוא הוחזק במנהרות לאורך כל השנתיים שבהן היה בידי חמאס, ורוב הזמן שוביו התעקשו שיהיה כבול. הוא הוחזק במשך זמן רב ביחד עם יוסף חיים אוחנה, והשניים אף הופיעו ביחד בסרטונים שפרסם חמאס.
ביום הנישואים שלו הפציר אלקנה במחבל ששמר עליו שייתן לו להתקלח לכבוד התאריך, ולבסוף השובה שלו הסכים לשחרר אותו לשם כך לכמה דקות.
בימים האחרונים התחילו המחבלים להאביס אותו כדי שלא ייראה מורעב, והוא חזר לארץ עם כאבי בטן קשים. / ליהיא גורדון