אנחנו מתיישבים וכעבור שניות כד סאקה מונח על הבר, כשהאש הגלויה מהגריל מרצדת מולנו. זה לא סתם גריל – מדובר בהירורי יפני, הראשון מסוגו בארץ, גריל פחמים שסביבו תקועים בעמידה שיפודי דגים שנצלים בחום ומהאש הגלויה. אל הטרנד היפני ששוטף אותנו בתקופה האחרונה הצטרפו גם גיא גמזו, מוש בודניק ואיציק חנגל (צ’אקולי) כדי לעשות את מה שלא מעט מסעדות ניסו לפני: לזקק את התחושה של לילה בטוקיו – ולגרום לה להרגיש נכונה וטבעית בלב תל-אביב באיזקאיה החדשה.
1 צפייה בגלריה
yk14548484
yk14548484
(צילום: דן פרץ)
העיצוב יפהפה, עם שימוש בעץ ונייר קוזו יפני, וציור הקיר - זריחה בהר פוג'י, שמתנשא מול הסועדים על הבר, מספק רגע של וואו כבר כשמתיישבים. האווירה נעימה ומשוחררת, כמו באיזקאיות של טוקיו והחוויה מתחילה הרבה לפני שהאוכל מגיע לשולחן, והופכת למושלמת כשהוא מוגש.
אויסטר שמגיע מגריל ההירורי היה פשוט מופלא – עסיסי, מעושן, מלא בטעמים עמוקים של ים; אחריו נחתו שיפודי כבד בקר ודנבר קאט במידת עשייה מושלמת; אונאגי (צלופח) מהחלומות, ואומקסה (בחירת השף) של ניגירי עם חמישה סוגי דגים שסיפקו מופע מוקפד של טעם, איזון ודיוק. אהבנו מאוד שגם המחירים מתכתבים יותר עם האיזקאיות בטוקיו מאשר היפניות של תל-אביב, והמנות נעות מ-24 שקל למנות פתיחה ועד כ-98 שקל למנות גריל.
החדר הסמוך (הייבול) יפעל עד שעות מאוחרות ויביא את תרבות הלילה של טוקיו עם מוזיקה מתקליטי ויניל ומערכת סאונד עם רמקולים יפניים וינטג’יים משנות ה-70 - המשך טבעי לארוחה במסעדה. כמו שזה נראה - ASA הולכת להיות הצלחה וגמזו יכול לסמן עוד וי בחגורה.
ASA. אחד העם 54, תל-אביב