זה בא לבצלאל סמוטריץ' מהשמיים. שר האוצר אמנם רצה להמשיך במלחמה, אבל סיומה הכפוי קטע למזלו ולמזלנו את ההתדרדרות של כלכלת ישראל לשפל חדש. סיום המלחמה יוכל אפילו להביא לשר האוצר, ממש ברגע האחרון לפני סיום קדנציה כלכלית נוראית, פריחה מחודשת של המשק והתאוששות מגירעון ענק, אחרי שהצמיחה והשקעות ירדו לשפל יחד עם דירוג האשראי.
הגשמת מדיניותו הלוחמנית הייתה נוגדת לחלוטין את טובת כלכלת ישראל. ללא סיומה היה יורד דירוג האשראי של ישראל ככל הנראה כבר החודש. כיבוש עזה היה מצריך הגדלה של הגירעון בעוד 20 מיליארד שקל, בידוד יצואני ישראל בעולם היה גובר והולך ותקציביה האזרחיים של המדינה היו מקוצצים עוד בתחומים הפוגעים יותר מכל בכל אזרחית ואזרח, בעיקר בשכבות החלשות: חינוך, רווחה ובריאות.
אבל לעזרת שר האוצר הישראלי, שהיה אולי שר האוצר הגרוע בתולדות המדינה, הגיע הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ. הפסקת המלחמה מנעה מיידית את הורדת הדירוג, קוטעת כבר עתה, לפי נתוני החשב הכללי, את הגדלת הגירעון, והביאה להשהיית סנקציות על ישראל ע"י האיחוד האירופי. אפילו טורקיה שוקלת לחדש את המסחר ואת הטיסות.
סיום המלחמה, מקווים כולם, יביא ל"בום" כלכלי משמעותי. גם חברת דירוג האשראי מוד'יס מיהרה לשפר את תחזיותיה המיידיות לכלכלת ישראל. אחרי השקיעה בשנתיים האחרונות כולם מצפים שהצמיחה תחדש את עלייתה עד למספרים קרובים לאלו של ערב המלחמה. חלק ניכר מההשקעות שפסקו יחודשו בהדרגה, הבורסה שנקלעה בשבועות האחרונים לירידות שערים, מחשש להמשך המלחמה, תחזור לפרוח, השקל יישאר חזק, האבטלה לא תעלה (למרות שחרור עשרות אלפי חיילי מילואים), והאינפלציה תתמתן ותאפשר לבנק ישראל להפחית לראשונה את הריבית במשק אחרי כמעט שנתיים.
שר האוצר צריך להיות הראשון לקוד קידה עמוקה ולהודות לדונלד טראמפ על שאולי הציל לו את הקריירה.
ללא סיום המלחמה היה יורד דירוג האשראי ככל הנראה כבר החודש, הגירעון היה גדל, והתקציבים לאזרחיים היו שוב מקוצצים