פתיחת כנס החורף של הכנסת, שיחל היום ויסתיים לקראת סוף חודש מארס, מעוררת דריכות גדולה במערכת הפוליטית. במוקד: סוגיית מועד הבחירות. לפי שעה, גוברת ההערכה כי כנס החורף הנוכחי יהיה הכנס האחרון עד לבחירות הבאות.
על הנייר, הבחירות אמורות להתקיים בחודש נובמבר 2026, אלא שבקואליציה ובאופוזיציה מעריכים כי הבחירות יוקדמו במהלך הכנס הנוכחי, בין היתר בגלל משברים פוליטיים אפשריים סביב נושאים כמו חוק הגיוס ותקציב המדינה.
גורם בכיר בסביבת ראש הממשלה טוען כי נתניהו מכוון לשני תאריכים אפשריים לבחירות: חורף 2026 (פברואר-מארס) או קיץ 2026 (יוני). לדברי אותו הגורם, נתניהו בוחן שני פרמטרים שאיתם הוא יכול לצאת לבחירות: מצבו בסקרים (כרגע נתניהו בשיא בעקבות ההסכם לשחרור החטופים, י"ק) והיתכנות להרחבת הסכמים מדיניים עם מדינות נוספות. בשל כך, נתניהו פועל כדי להשאיר בידיו את ההחלטה הבלעדית על מועד הבחירות, אולם בליכוד לוקחים בחשבון גם אפשרות של "איבוד שליטה", כתוצאה מהמשבר הפוליטי עם החרדים סביב חוק הגיוס.
ראש הממשלה לא מבזבז זמן, והוא שריין בהקדם תאריך לבחירת יו"ר הליכוד: 25 בנובמבר. בתאריך הזה מתכנסת לראשונה גם ועידת הליכוד לאחר 12 שנים, ונתניהו מעוניין ליישר קו לגבי בחירת חברי הוועידה החדשה ובחירת יו"ר מפלגה - כלומר נתניהו. בהיעדר מועמד ריאלי שיתמודד מולו, הפריימריז לראשות הליכוד יסתיימו ככל הנראה באישור פורמלי של מועמדותו. בשיחה סגורה, בכיר בליכוד טען כי התוכנית של נתניהו היא לאשרר את מועמדותו לראשות הליכוד, ואז לקבוע מועד לבחירות.
נתניהו נערך לבחירות גם בתוך מפלגתו. אתמול הוא הודיע על מינויו של יועצו הפוליטי דוד שרן לתפקיד מנכ"ל הליכוד, במקומו של המנכ"ל הוותיק צורי סיסו שמונה לתפקיד קונסול ישראל במיאמי במסגרת מכסת המינויים הפוליטיים של ראש הממשלה ושר החוץ. שרן נכנס בתקופה קריטית, שבה יצטרך לנהל גם את הפריימריז לרשימת הליכוד לכנסת וגם לבנות את מטה הבחירות של הליכוד לקראת הבחירות הקרובות.







