"מנכ"ל הבנק מתעקש להכניס לעובדים אצבע בעין" וגם "הנהלת בנק הפועלים מתעללת בעובדים". אלה הם רק חלק מביטויים קשים והאשמות חמורות כלפי הנהלת בנק הפועלים ומנכ"ל הבנק ידין ענתבי שכלולים בסדרת מכתבים ששיגר בימים האחרונים ועד הבנק ל-8,000 עובדיו, כדי להסביר ולהצדיק את העיצומים בבנק, שהוא אחד משני הבנקים הגדולים במדינה.
אתמול הכריז הוועד על עוד יום השבתה בבנק, אחרי שכבר השבית אותו פעמיים, עיצומים שפוגעים במיליוני לקוחותיו ומי שנזקקים לשירותיו מבנקים אחרים. היום יושבתו כל סניפי אזור המרכז וכן חטיבת השווקים הפיננסיים והמוקד הטלפוני הארצי.
העובדים מוחים על צמצום 770 תקנים שמתכננת ההנהלה בבנק הפועלים. המשבר גולש גם למכתבים ולקבוצות הווטסאפ של העובדים ושם נשמעים ביטויים פוגעניים במיוחד כלפי הנהלת הבנק.
במכתב משלשום כותב יו"ר הוועד, רוני גורפינקל: "תוכנית ההתעללות הזאת פוגעת בכל עובדי הבנק, בכל הדרגים ובכל היחידות, פגיעה שבאה לידי ביטוי בעומסים, באופק הקידום ובתחושת הביטחון התעסוקתי".
עוד נאמר: "נראה כי ההנהלה וידין בראשה לא רואים את העובדים ומונעים מאגו. הם בחרו להרוס, במו ידיהם, את מה שבנינו יחד במסירות במשך שנים. אם ההנהלה לא מוכנה לעצור את תוכנית ההתעללות נחריף את המאבק".