הלם גדול שרר אתמול בבית הספר בכפר קרע, לאחר הרצח של מוחמד מראזקה בן ה-17 תלמיד בית ספר תושב ערערה. תלמיד אחר באותו בית הספר נעצר בחשד לביצוע הרצח, כשעל פי הדיווח החשוד הגיע לבית הספר כשהוא נושא סכין, שאותה הכניס מתחת לבגדיו. במהלך הפסקת האוכל פרץ ויכוח בינו לבין הקורבן, אז החשוד הוציא את הסכין ודקר מספר פעמים את מראזקה שמת במקום.
רגע אחרי המקרה המזעזע, סיפר מורה מבית הספר: "הקורבן והרוצח הם קרובי משפחה. מעולם לא ציפינו שמקרה כזה יתרחש בבית הספר שלנו. היינו בהפסקת האוכל כשפרצה לפתע קטטה, אך לרוע המזל, לא הצלחנו למנוע את האסון. התלמיד ההגון, מוחמד מראזקה, נרצח ואחרים נפצעו קל". מורה אחר אמר בכאב: "אנחנו במצב נפשי קשה מאוד. בקושי יכולים להתמודד עם האירוע הזה. ייתכן שייקח לנו זמן מה לחזור לסביבת הלמידה הרגילה".
קרוב משפחה של הקורבן אמר: "מוחמד היה תלמיד מנומס שהיה לו קשר טוב עם כולם. כששמעתי שהוא נרצח, חשבתי שזו טעות. היה הלם כשנודע לנו שהוא הקורבן. שום מקום לא מרגיש בטוח, אפילו בתי הספר. כיום חלק מתלמידים נכנסים לבתי הספר שלהם חמושים בכלים חדים ותוקפים אחרים. כל הרשויות האחראיות חייבות ללמוד לקחים מרצח התלמיד".
בעקבות הרצח, שר החינוך יואב קיש הנחה את מנכ”ל המשרד ואת מנהלי המחוזות כי שעת הלימודים הראשונה מחר תוקדש בכל המסגרות הבית-ספריות לשיח חינוכי בנושא, ולמניעת אלימות, סובלנות וכיבוד הזולת. “משרד החינוך שולח את תנחומיו הכנים למשפחת התלמיד על האובדן הקשה, וימשיך לעמוד לצד הקהילה הבית-ספרית בשעה קשה וכואבת זו”, נמסר ממשרד החינוך. המקרה הקשה ממחיש את חוסר הביטחון האישי של התלמידים, ואת אוזלת היד בטיפול בבעיה - אפילו בבית הספר, כאשר במהלך החודש נרצח גם נידאל מסאעדה בן ה-35, שומר בית הספר היסודי "אל-בוסתאן" שבכפר יאסיף.
באירוע טרגי נוסף שהתחרש אתמול, בעראבה, קאסם מחמוד עאסלה (18) נורה ונרצח נרצח בדרך לעבודתו. מחמוד עאסלה, אביו של הקורבן, אמר: "בני היה בחור צעיר טוב. הוא סיים את לימודיו התיכוניים לפני מספר חודשים. היה אהוב ומכובד על ידי כולם. היה בחור צעיר חרוץ, נחוש ובעל שאיפות רבות. היום הלכנו לעבודה, ולצערנו, הוא נורה למוות. אני עדיין לא מאמין. לא ציפיתי לרצח הזה. לא חושבים על נקמה".
עלי עאסאלי, דודו של הקורבן, הוסיף: "אנחנו אפילו לא יודעים את הסיבה לרצח. תמיד הוא סיפר לנו על העבודה שלו והתכנונים לעתיד". עלי סיפר כי קאסם היה אומר לאביו, "אבא, אתה תמשיך לממן את הלימודים של האחיות שלח באוניברסיטה, ואני אעזור להכין ולרהט את הבית". "במקום שהמשפחה תחגוג את הצלחת בנותיה", אמר עלי, "הם מתעוררים לרצח מתועב שהרג את כל המשפחה".










