לזכר אורי, בקול וצליל: יום הולדתו של סמ"ר אורי בר אור ז"ל (21), שנפל בקרב רצועת עזה, ייחגג השנה בצורה יוצאת דופן.
התזמורת הפילהרמונית הישראלית תגיע לראשונה בדצמבר למדרשת בן-גוריון שבמדבר, על קצה מצוק הצין. הזמרת אחינועם ניני תופיע איתם ותשיר את השיר "אורי", באירוע שהגדירה כ"היסטורי". מדובר במופע שיחנוך את "מצפה אורי", אנדרטת זכרון על המצוק של נחל צין במדרשת שדה בוקר.
3 צפייה בגלריה
yk14566553
yk14566553
אורי בר אור ז"ל
את האנדרטה הקים אחר מתושבי המדרשה, שהניח סלעים וחצב באדמת הלס, והציב אותם מול אחד הנופים היפים בארץ. הפילהרמונית ינגנו מיצירותיו של אורי שהיה מלחין מוכשר. אורי היה התלמיד של פרופ' מיכאל וולפה. כישרונו היה גדול, ואחת מיצירותיו, "קצב הלב", בוצעה בפסטיבל "צלילים במדבר" על ידי התזמורת הקאמרית הישראלית. הוא הספיק לכתוב עוד שלוש יצירות, "סתיו", "חורף" ו"אביב".
3 צפייה בגלריה
yk14566557
yk14566557
הוריו של אורי, קובי ונועה, באנדרטה שהוקמה לזכרו | צילום: עידו בר זאב
ליצירתו האחרונה "קיץ" הספיק לכתוב רק סקיצה. אשתקד פרופ' וולפה השלים את הסקיצה וניגנו את היצירה לזכרו בפסטיבל. כעת, המלחין הצעיר שנפל יזכה לכבוד נוסף והפילהרמונית תנגן באותו אירוע את "קצב הלב" ואת "קיץ".
ניני כתבה בפייסבוק על המפגש עם ההורים השכולים כשירדה למדבר: "הכרנו זוג מופלא ומרגש... ב-19 בדצמבר, יתבצע קונצרט חד-פעמי, היסטורי אפשר לומר". אמו של אורי, נועה, סיפרה כי "נוצר קשר עם הפילהרמונית, שאחת מנציגותיה הגיעה לראות את המצפה. נציגת הפילהרמונית הציעה ויזמה את הקונצרט, ואחינועם באה וראתה את המצפה ובילתה איתנו את שישי-שבת. היא ממש התחברה אלינו ואל אורי, והסכימה לבוא ולשיר. אני מרגישה כאילו אורי מסדר את זה מלמעלה".
3 צפייה בגלריה
yk14566555
yk14566555
(צילום: עידו בר זאב)