אוכל: מסעדת "רוז'" שייכת למלון היוקרה "פרא" אשר ברמת הגולן, אך ניתן להגיע אליה גם בלי להתארח במלון, וליהנות מחוויה קולינרית יצירתית וטעימה. את המטבח מוביל השף יוסי הייב, שבנה תפריט מגוון המורכב מהשראה שספג בבית, לצד התייחסות לעונתיות, להיצע של הגולן והגליל ולסגנון שפיתח והושפע בין היתר מעבודה ארוכה לצד ארז קומרובסקי.
עלי הגפן הממולאים אורז מקופלים כאן לצורה שמזכירה אגס או פעמון, ולא מגולגלים כסיגר כנהוג בדרך כלל. הם מונחים בתוך יוגורט מצוין שמגיע ממחלבת פלורה ועם רוטב חמאה לבנה ושמן זית. המנה הזו היא המחשה טעימה מאוד ליכולות השף ולשילוב הנהדר שלו בין מסורת לעדכניות – שיחזרו ויופיעו לאורך התפריט.
במנת לחוח מי עגבנייה תמצאו בתוך חצאי לחוח, המקופלים כמו טאקו מקסיקני, מילוי נדיב של מסאח'ן טלה מצוין, שמייצג את המטבח של יוסי מצד אביו, שגדל בכפר הבדואי טובא זנגריה. מתוך המסורת הזו נובע החיבור שלו לאדמה ולמה שצומח בה, בנוסף לידע ולניסיון רב-שנים בליקוט עונתי, לקשר שהוא מקיים עם חקלאים מיוחדים בגליל ובגולן ולרצון להגיש את מיטב תוצרת האדמה בעונה ובזמן הנכונים, ולא בגלל טרנד.
בצלוחית שהוגשה לצד הלחוח, נהניתי מירקות כבושים שיוסי הכין, כולל במיה קטנה ובשרנית, "בעג'יר" או בשמו הנפוץ יותר, חרוש – מין מלון בוסר קטן. ניתן לאכול אותו חי, אך הכבישה מוסיפה לטעמו המתקתק שמזכיר משהו בין מלפפון, מלון וזוקיני, רובד של חמצמצות ומליחות. זהו מעדן אמיתי המשתלב עם האוכל, וגם כמחית שמוסיפים כאן לחלק מהמנות.
במנת הדג הנא יש רכז רימונים מצוין שמוכן במטבח בתהליך מסורתי וארוך. הפורל מהדן מוצא את עצמו בתוך כיסוני בצק, וגם במנת השישברק השף מכניס מסורת ומקומיות אל תוך המטבח העדכני שהוא מבקש ליצור.
מנה נוספת שמיטיבה להמחיש זאת היא האניילוטי – כריות/מעטפות בצק איטלקיות עדינות, הממולאות בחציל בלדי שרוף באש, עם חמאה וטחינה, אבן יוגורט, סלסה של עירית ופיסטוקים. התוצאה היא חוויה שלמה, מפתיעה ומאוזנת.
בקרוב תחל עונת הליקוט בצפון ויוסי ישוב לוואדיות ולגבעות כדי לחזור מהם עם חומרים למנות מעניינות, זאת לצד סדנת ליקוט שהוא מעביר וממנה אורחי המסעדה והמלון יכולים ליהנות מדי פעם.
רחוב: מלון "פרא" ממוקם על חורבות בית המכס הצרפתי, שנבנה ב-1919 בעקבות החתימה על הסכם סייקס-פיקו, לצד הכביש שהוליך מדמשק לחיפה.
יש כאן מבני באוהאוס יפים ששופצו בקפידה, ומהווים חלק מהמלון, לצד שטחי נוי, בריכה, ספא, חדר יינות וכל מה שאפשר לצפות מריזורט איכותי. שביל עפר היקפי בשטח הצמוד למלון מוביל לחורשת אלי כהן, הנמצאת על חורבות מוצב סורי ישן, המציעה את הנוף והשקט של הגולן.
יש לא מעט יקבים באזור, ואחד מהקרובים והמוערכים שבהם הוא יקב אסף המציע גם בקתות אירוח, טעימות יין וחנות יינות. מהמסעדה ניתן להגיע בקלות לאזורי הטיולים והנופש בגולן, כמו לעין עלמיין – בריכת הקצינים שנמצאת במרחק נסיעה קצר, וגם לאתרי פנאי וטבע לאורך הירדן.
בית המכס העליון, גדות. 077-3311222









